ŠR "Čelik-Junior" ulogu favorita prepušta RK "Čelik"
Vladmir Zeljko je bio trener RK Čelik, kojeg je nakon 62 godine uveo u najviši rang takmičenja, ali na kraju je otišao iz kluba, te zajedno sa nekoliko entuzijasta napravio ŠR "Čelik-Junior", koja radi odliče stvari za rukomet u Zenici.

Historijski derbi u Zenici

ŠR "Čelik-Junior" ulogu favorita prepušta RK "Čelik"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

U subotu će u Zenici biti odigran prvi gradski derbi u rukometu. Historijska utakmica igra se u okviru 1.lige FBiH između ŠR "Čelik-Juniora" i RK "Čelik" iz Zenice.  Ova dva kluba nakon što nije uspjela fuzija, od ove sezone nastupaju u istoj grupi, odnosno ligi, a zanimljivo da pred ovu utakmicu obje ekipe imaju isti omjer, te će ova utakmica odlučiti, koji će tim na kraju prvog dijela završiti iza Krivaje i Slobode.

U taboru domaćina, ŠR "Čelik-Junior" nema pretjerane euforije pred naredni duel, oni vjeruju u jedan dobar meč pred dobro ispunjenim tribinama, a ulogu favorita prepuštaju rukometašima Čelika.

"Za nas je ova utakmica kao i svaka druga bez euforije.Mi smo svoj cilj zacrtani već odradili s 27 osvojenih bodova nalazimo se u samo vrhu tabele prije zadnjeg kola,za razliku od Čelika koji je kako stvari stoje izgubio šanse za plasman u Premijer ligu. Oni Jesu favoriti u ovoj utakmici kako i sami najavljuju i mi tu ulogu prihvatamo.Uprkos povredama nekoliko igrača mi ćemo pružiti maksimum. Za nas nema pauze dečki nastavljaju s treninzima nakon posljednjeg kola, osim par iskusnijih jer nam slijedi tradicionalni međunarodni turnir u januaru,a većina seniorske ekipe je sastavljena od juniora", ističe Vladmir Zeljko.

Cilj kluba je plasman među sedam najboljih ekipa, koje će u narednoj sezoni igrati zajedničku Federalnu ligu.

"Mi smo već napravili veliki uspjeh, a cilj nam je da na kraju budemo među četiri-pet najboljih ekipa. Mislim da to s ovom mladom ekipom možemo, a naredne sezone u zajedničkoj ligi FBiH biće veoma jakih utakmica i to će zaista biti pravi rukomet, iako je i ova grupa "Sjever" mnogo jača od grupe "Jug", jer Krivaja, Sloboda i Čelik imaju veoma snažne sastave i mogu se nositi s mnogim članovima Premijer lige", kazao je za SportSport.ba šef struke Čelik-Juniora.

Gradski derbi između ŠR "Čelik-Juniora" i RK "Čelik" iz Zenice igra se u subotu od 17:30. sati u dvorani Bilmišće.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi