U sjajnom gradskom derbiju Čelik-Junior bolji od Čelika
Dugo u dvorani na Bilimiću nije bilo gledatelja, kao na večerašnjem rukometnom gradskom derbiju, Zeničani su uživali u veoma dobroj igri, a na kraju pobjedu je sasvim zasluženo odnijela domaća ekipa, odnosno Čelik-Junior

Prva liga FBiH grupa Sjever, 12.kolo

U sjajnom gradskom derbiju Čelik-Junior bolji od Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je u Zenici u sjajnoj atmosferi odigran gradski derbi između ŠR "Čelik-Junior"i RK "Čelik" u okviru 12.kola Prve lige FBiH, grupa Sjever, koji je na kraju rezultatom  31:23 zasluženo pripao Čelik-Junioru.

Čelik-Junior je prije ovog meča angažovao dvojicu novih igrača, Bojana Burazora i Dragana Martinovića, koji su uz sjajnog Edina Bajramovića danas bili prevaga na terenu.
Prvo poluvrijeme je proteklo u veoma nervoznoj i agresivnoj igri uz dobru atmosferu na tribinama, gdje se skupilo oko 800 ljubitelja rukometa.
Čelik-Junior je skoro čitavo vrijeme imao prednost od jednog ili dva gola razlike, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 14:11 za Čelik-Junior.

U drugom poluvremenu se očekivala bolja igra Čelika, ali su izabranici Seldina Rizvanovića razočarali. Posebno su bili loši u odbrani, gdje nisu imali riješenje za sjajne Suljića i Bajramovića. Pred kraj utakmice, izabranici Vladimira Zeljke "namirisali su krv" te su na kraju slavili visoku pobjedu rezultatom 31:23 (14:11).

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Suljić je postigao sedam, Bajramović šest, dok su Burazor i Martinović dodali po četiri gola. U redovima ekipe Čelika, Muslić je postigao sedam, a Begagić četiri gola.

Prvi dio sezone Čelik-Junior je okončao na trećem mjestu s omjerom 10 pobjeda i dva poraza, dok Čelik na pauzu odlazi s omjerom od devet pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi