Prozivka u RK Maglaj, Bajriću se odazvala i nova pojačanja

Podmlađena ekipa Maglajlija počela sa radom

Prozivka u RK Maglaj, Bajriću se odazvala i nova pojačanja

Danas je u RK Maglaj izvršena prozivka igrača. Šefu struke Erminu Bajriću su se odazvali svi igrači osim opravdano odsutnog Adija Kujrića.

Igračima se danas obratio i predsjednik kluba Braco Bradarić koji je pozvao sve sponzore da podrže RK Maglaj i u novoj sezoni jer se radi o, kako je sam Bradarić istakao, maglajskom brendu.

Također, Bradarić je iskoristio priliku da se zahvali Opštini Malgaj i načelniku na podršci klubu.

RK Maglaj će prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati 15.8. u Živinicama, dok će pet dana kasnije na svom terenu ugostiti RK Derventa. Također, Maglaj će uzeti učešće i na dosta jakom turniru u Gornjem Vakufu koji se održava 24. i 25. augusta.

Glavni cilj podmlađene ekipe RK Maglaj je da uz novog kapitena Kenana Mutapčića u novoj sezoni afirmiše nekoliko talentovanih igrača iz vlastite škole rukometa, te da sezonu okonča na sredini tabele Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Također, u Maglaju žele u narednim godinama dodatno osnažiti svoju školu rukometa i pružiti priliku vlastitim omladincima da se okušaju u seniorskom rukometu.

Treba dodati da su na današnjoj prozivci bili i novi igrači Maglajlija, a to su Goran Šarenac (lijevi i srednji bek) koji je stigao iz RK Lokomotiva Brčko, desno krilo/bek Stjepan Malbašić iz RK Žepče, te pivot Emir Bajraktarević koji je također igrao u RK Žepče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi