Dobar posao Maglaja: Nakon Bajrića i Memiševića, produžili i Mutapčić, Bašić, Bajraktarević...
Memišević i predsjednik Bradarić: Legendarni maglajski rukometaš prvi je produžio saradnju s matičnim klubom

Pripremaju se za narednu sezonu

Dobar posao Maglaja: Nakon Bajrića i Memiševića, produžili i Mutapčić, Bašić, Bajraktarević...

Rukometni klub Maglaj, kao što dolikuje iole ozbiljnim sportskim kolektivima počeo je s rješavanjem igračke križaljke na vrijeme. Nakon što je ugovor s klubom produžio trener Ermin Bajrić koji će ekipu nakon solidne polusezone voditi i u narednoj, prioritet kluba bio je produžiti saardnju sa osvajačem srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nekadašnjim reprezentativcem ove zemlje, Eldarom Memiševićem.

Nakon njega, Maglaj je produžio ugovore sa Kenanom Mutapčićem koji je godinama jedan od najiskusnijih i najboljih maglajskih rukometaša, ali i jedan od miljenika maglajskih navijača. Mutapčić je i poput Memiševića produžio saradnju sa RK „Maglaj“ na još jednu sezonu.

Haris Bašić, Zavidovićanin, koji je pred početak protekle sezone došao u naš klub, potpisao je također ugovor na još jednu godinu i ostat će dio ekipe i za sezonu 2018/2019.

Emir Bajraktarević, jedan je od izdanaka Škole rukometa RK „Maglaj“ protekle dvije sezone je nastupao za RK „Žepče“, a od sljedeće sezone se vraća u svoj matični klub.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Jučer pak produžena je saradnja ili su potpisani ugovori sa još maglajskih rukometaša: Alenom Ridžalom, Damirom Kadrićem, Adijem Kujrićem, Amarom Hasićem i Maidom Džanbegovićem.

"Rukometni klub Maglaj će sljedeće godine mnogo polagati u svoje mlade talentovane rukometaše, kojima želimo mnogo sreće i sportskog uspjeha", saopćili su iz kluba kojim od 6. juna predsjedava Braco Bradarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi