PSG siguran u Nantesu
Parižani su i ove sezone jedan od glavnih kandidata za titulu prvaka Evrope. Prošle godine im je ona izmakla i otišla je u ruke Montpelliera koji je u finalu pobijedio Nantes

Liga prvaka

PSG siguran u Nantesu

Midhat Šljivak

Rukometaši PSG-a savladali su kao gosti Nantes rezultatom 31:35 u susretu 11. kola grupe B Lige prvaka.

Dominirao je PSG u francuskom derbiju. Vodili su Parižani od prve do posljednje minute i na kraju su upisali 10. trijumf u sezoni.

Već sredinom prvog poluvremena kada je PSG otišao na sedam golova prednosti (6:13), bilo je vidljivo kako Nantes neće imati šta da traži.

Iako je do kraja prvog poluvremena domaći tim uspio čak doći i na minus jedan, na odmor je PSG otišao sa tri gola prednosti, 15:18.

Na otvaranju drugog dijela domaći rukometaši ponovo dolaze na minus jedan. Ipak, to je sve što su uspjeli napraviti u ovom duelu, jer je PSG do kraja dominirao i bez problema je stigao do trijumfa od četiri gola razlike.

Do trijumfa su Parižane vodili Luc Abalo sa sedam, te Mikkel Hansen i Henrik Toft Hansen sa po šest pogodaka. Gol manje postigao je Uwe Gensheimer.

Kod Nantesa Valero Rivera i Kiril Lazarov su postigli po šest golova. a David Balaguer pet.

Golmani Nantesa Kevin Bonnefoi i Arnaud Siffert imali su svega šest uspješnih odbrana večeras, dok je sa druge strane Thierry Omeyer odbranio deset šuteva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi