PSG u krizi, Montpellier slavio u velikom derbiju

Neočekivan poredak u francuskom prvenstvu

PSG u krizi, Montpellier slavio u velikom derbiju

Rukometaši Montpelliera su večeras na svom terenu savladali PSG rezultatom 33:30 i tako ostali na prvom mjestu na tabeli francuske Lidl Starligue nakon 13 kola.

Iako je PSG imao ulogu favorita, Montpellier je sjajnom igrom došao do pobjede nad bogatim protivnikom i time pokazao da nije slučajno na vrhu tabele.

Domaći su nakon prvog poluvremena vodili sa 17:14, da bi se u nastavku PSG u potpunosti vratio u egal. Ipak, Montpellier je jednostavno bio bolji tim i na kraju je slavio zasluženu pobjedu.

Najbolji strijelac pobjedničkog tima ali i utakmice bio je Valentin Porte sa devet pogodaka, dok je njegov saigrač Vid Kavtičnik zabio pet golova. U ekipi PSG-a najviše su se istakli Mikkel Hansen i Nedim Remili sa po sedam postignutih pogodaka.

Montpellier nakon 13 kola ima skor 12 pobjeda i samo jedan remi i ubjedljivo vodi na tabeli sa 25 bodova. Na drugom mjestu je Nimes sa 20 bodova, dok je PSG tek treći sa 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti