Rajković: Cilj je afirmisati što više igračica

Katarina u 1. kolu dočekuje Goražde

Rajković: Cilj je afirmisati što više igračica

Nakon višemjesečne pauze danas počinje nova sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometašice.

Titulu prvakinja brane rukometašice Gruda, koje su uz Ilidžu i u ovoj sezoni najozbiljniji kandidat za osvajanje naslova. 

Dosta ekipa u sezonu će ući sa izmjenjenim igračkim kadrom, a jedna od tih je i Katarina, koja će sezonu otvoriti domaćim susretom sa Goraždem.

"Što se tiče situacije, ista je kao i u svakom drugom ženskom rukometnom klubu u Mostaru. Kao što se vidi, pogotovo u zadnje dvije godine veliki je broj odlazaka igračica iz mostarskih klubova u okolne klubove, što pokazuje da je situacija jako loša što se tiče financijskog dijela a i uvjeta rada u ovom gradu. Mislim da neću reći ništa novo kada spomenem "problem" dvorane u Mostaru. Atmosfera u klubu je unatoč svim problemima odlična, cure treniraju i očekuju početak prvenstva. Istina ove godine u prvom timu imamo veći broj mlađih igračica i za vjerovati je da će rezultati biti nešto slabiji od protekle sezone kad smo završili treći, međutim to je proces koji se mora proći", za SportSport.ba je izjavila Kornelija Rajković, nekadašnja rukometašica koja sa dosta uspjeha s klupe predvodi Katarinu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

"Ambicije ove sezone su pokušati zauzeti što bolji plasman a ujedno pripremiti mlađi igrački kadar za naredne sezone. Kao što je već poznato HRK Katarina slovi za rasadnika mladih igračica, tako da sam uvjerenja da bi dosta očiju i ove sezone moglo biti okrenuto upravo prema nama", dodala je Kornelija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti