Raspad sistema: Pavičević i Bošnjak napustile klub, Jedinstvo pred gašenjem?
Ajna Mačak je u Tuzlu došla zbog fakulteta i uz bivšu saigračicu Damljanu Bošnjak bila je jedna od svijetlih tačaka u prvom dijelu sezone

Teški dani za, nekada, ponos Tuzle

Raspad sistema: Pavičević i Bošnjak napustile klub, Jedinstvo pred gašenjem?

E. Dindić, foto: E. Dindić

Ekipa Jedinstva, popularne Labudice, nalaze se vjerovatno pred najtežim danima u postojanju ovog kluba. 

Financijska situacija je katastrofalna, ali ipak mlađe igračice, istini za volju, redovno treniraju i spremaju se za drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Upravni odbor na čelu sa Milenkom Tadićem razmišlja čak i o istupanju iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, jer kako sami navode trenutno nemaju 25.000 maraka za nastavak sezone i postoje male šanse da će se novac pronaći do 13. februara kada je zakazana skupština kluba. 

Vrijedi istaći da je Upravni odbor ovog kluba postojao samo na papiru, po riječima predsjednika Milenka Tadića sve je spalo na njegova leđa i on se jedini brinuo za prvi tim. 

Osim istupanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine razmišlja se o još jednoj opciji, a to je preregistracija kluba, odnosno kretanju od nule, sa svim preuzetim obavezama dosadašnjeg OŽRK Jedinstvo.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Koliko je loše stanje govori to da su ekipu napustile iskusne Damljana Bošnjak i Danijela Pavičević, tako da će u drugom dijelu lige, ako uopšte Jedinstvo bude nastupalo igrati samo kadetkinje i juniorke ovog kluba.

Još jedan slavni klub iz grada Tuzle, nalazi se pred ponorom, a svakako o svemu više biće poznato u narednim sedmicama...

Top Komentari

NAPOLI
Pozzz od jasmina ubice sporta u Tuzli Jos ti viri armatura iz sa istoka valjda priprema za sljedeće izbore
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi