"Rastanak sa Demirovićem je bio gospodski"
FOTO:flashteam.eu

Sloga ostala bez trenera

"Rastanak sa Demirovićem je bio gospodski"

Samir Mlaćo

Poraz od Zrinjskog koštao je posla na klupi rukometaša Sloge iz Gornjeg Vakufa Rasima Demirovića.

Sloga je poražena pred svojim navijačima 24:21, pa su čelnici ambicioznog bh. premijerligaša donijeli odluku o prekidu saradnje sa Demirovićem.

"Dugo u noć smo razgovarali o problemima koji su zadesili klub, te je Upravni odbor donio jednoglasnu odluku da Rasima Demirovića razriješi dužnosti. Obavili smo razgovor i sa Demirovićem, te izložili viziju plana Uprave za budućnosti, a najveći pritisak je naravno uvijek na treneru. Demirović je to prihvatio odluku i rekao da je normalno da u svakom problemu obično ide trener. Cilj kluba je bio opstanak, ali uz uslove koji su obezbijeđeni sigurno je da smo se potajno nadali i većem rezultatu. Cilj je bio da ekipu krase i omladinci, međutim to baš i nije bilo tako. Našli smo zajedničku riječ, a ekipu će u preostala dva kola voditi Mehmed Hadžiabdić", kazao je tehnički sekretar Sloge Semir Demirović, te dodao.

"Rasimu Demiroviću se zahvaljujem u svoje ime te kluba za sve rezultate koje je postigao. Imali smo i poljujanju atmosferu među igračima i nije bilo drugog riješenja. Po prvi put se desilo u historiji kluba da trener odlazi gospodski. Na nama je da pokušamo dovesti kvalitetnog i dobrog stručnjaka koji bi nastavio ovaj projekat".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iz Sloge se nadaju da će promjena na trenerskoj klupi donijeti pozitivni šok u ekipu već za utakmicu u Gračanici protiv RK Gračanica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi