Svjetlo na kraju tunela bh. rukometa: Kako su Mostarci doživjeli meč u Gornjem Vakufu Uskoplju?

Gosti su imali više razloga za zadovoljstvo

Svjetlo na kraju tunela bh. rukometa: Kako su Mostarci doživjeli meč u Gornjem Vakufu Uskoplju?

S. Mlaćo

U atmosferi za pamćenje rukometaši Zrinjskog sinoć su u Gornjem Vakufu Uskoplju savladali domaću Slogu 24:21.

Bio je to veoma zanimljiv meč, a domaći su puni samopouzdanja ušli u ovaj meč te na krilima više do dvije hiljade navijači tražili novu pobjedu.

Ipak, na kraju se nisu mogli radovati, s obzirom da su bodovi otišli u Mostar.

Ekspedicija gostiju nakon meča dobila je aplauze domaćih navijača, što su potezi koji svakako vraćaju vjeru u bolje sutra bh. rukometa, te cjelokupnog sporta u našoj zemlji.

Navikli smo da nakon susreta u dvorana i stadionima čitamo o obračunima igrača oba tima, ulasku publike u teren, divljanjima ispred dvorana i stadiona, no u Gornjem Vakufu Uskoplju toga nema. Ponosni su na to i jučerašnji gosti. Nećemo se lagati, Sloga i Zrinjski ipak iskaču iz kolosijeka našeg društva. Zamislite "budala", nisu htjeli da se potuku pa da danas budu na naslovnicima medija. Ovako su priča dana, ali pozitivna. Rijetka u našem društvu, koju baš isto to društvo i nepreferira.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Bio je užitak večeras igrati u istinskoj sportskoj atmosferi pred 2000 gledatelja. Iako smo još pod dojmom pobjede, sa sigurnošću možemo reći najbolje i najkorektnije gostovanje ove sezone. Besprijekorno od svih večerašnjih aktera. Hvala!", istakli su u zahvalnici domaćima iz HMRK Zrinjski nakon meča.

Šta reći osim bravo za jedne i druge! Nastavite ovim putem!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi