Raul Gonzales više nije selektor Makedonije

Prijateljski rastanak

Raul Gonzales više nije selektor Makedonije

Rukometni savez Makedonije i fenomenalni bivši trener Vardara i reprezentacije Raul Gonzales raskinuli su saradnju.

Poslije dva velika takmičenja na kojima je vodio makedonski nacionalni tim, i pet godina koliko je proveo u makedonskom rukometu vodeći i skopski Vardar, jedan od najboljih evropskih trenera, završio je svoju epizodu na Balkanu

"Uzimajući u vid potrebu muške A selekcije da ima stratega koji će joj svakodnevno biti posvećen, kao i udaljenost i profesionalne klupske obaveze koje ima dosadašnji selektor, obje strane su se fer i prijateljski složile oko prekida saradnje.

Željeli bismo da se zahvalimo „El komadanteu“ za dosadašnji rad sa našim A timom i poželimo mu svako dobro, mnogo uspjeha i titula u budućnosti. Iako će nam nedostajati njegova smirenost i taktičnost na klupi, produžavamo svako sa svojim izazovima ka novim pobjedama", stoji u saopćenju Rukometnog saveza Makedonije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Makedonija je osvojila 15. mjesto na minulom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Raul Gonzales od prošlog ljeta sjedi na klupi francuskog PSG-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi