Remi Kristianstada i Kielcea, Loewen bolji od Vardara

Liga prvaka za rukometaše

Remi Kristianstada i Kielcea, Loewen bolji od Vardara

A. Beganović

U okviru 11. kola Lige prvaka za rukometaše u grupi B odigrana su dva meča. Rhein-Neckar Loewen je bio bolji od Vardara (28:27), dok su Kristianstad i Kielce podijelili bodove (35:35).

Loewen i Vardar su odigrali dosta zanimljiv susret, a na kraju je slavila njemačka ekipa i to sa minimalnih 28:27.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Schmid sa osam, te Ekdahl du Rietz sa pet pogodaka, dok su kod Vardara najučinkovitiji bili Gorbok sa sedam, te Dušebajev sa pet pogodaka.

U duelu Kristianstada i Kielca nije bilo pobjednika, a s obzirom na stanje na tabeli, može se reći da su domaći iznenadili poljsku ekipu. 

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bili su Moorchegani i Gudmundsson sa po šest pogodaka, dok su Buntić sa osam, te Reichmann sa pet pogodaka bili najučinkovitiji kod Kielcea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi