Rizvanović: Nemamo drugoga izbora osim pobjede

Rukometaši Čelika dočekuju Krajinu

Rizvanović: Nemamo drugoga izbora osim pobjede

D. Kurbegović

Proljetni dio Premijer rukometne lige BiH nastavlja se narednog vikenda utakmicama 14. kola. 

U prvom kolu nastavka rukometaši Čelika ugostiće Krajinu iz Cazina. Čelik je prvi dio lige okončao na diobi od 9. do 11. mjesta s ekipama Maglaja  i Sloge i sa sakupljenih 15 bodova. Krajina je u nepovoljnom položaju i predzadnja je na tabeli sa samo 6 bodova. Sutrašnji duel od velike je važnosti za oba tima. Domaći rukometaši predvođeni trenerom Selvedinom Rizvanovićem, u susret ulaze s imperativom pobjede s kojom imaju realne šanse u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Strateg Zeničana uvjeren je da uz maksimalno zalaganje pobjeda neće doći u pitanje.

"Našom pobjedom ostajemo u borbi za opstanak, a ekipa Krajine bi se definitivno i oprašta od društva najboljih.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nama je u ovom momentu svaka utakmica postala derbi i moramo biti maksimalno motivisani, disciplinovani ne smijemo nipošto dozvoliti sebi luksuz poraza. Ova prva utakmica drugog dijela prvenstva možda je i otvaranje nekih vrata. Moramo napraviti dobar rezultat, moramo pobijediti. Imamo četiri teške utakmice gdje igramo protiv Vogošće, Zrinjskog, Borca i Maglaja, biće teško. Dovedeni smo u situaciju da moramo se boriti za svaki bod ako želimo da ostvarimo cilj a to je opstanak", rekao je Rizvanović.

Zanimljivo da će se utakmica umjesto u Areni igrati u dvorani na Bilimišću sutra od 19 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi