RK Borac izmirio 95 posto dugova prema igračima

Klub ide naprijed

RK Borac izmirio 95 posto dugova prema igračima

Rukometaši Borca žestoko se pripremaju za ispite u narednoj sezoni, a za vikend će u sklopu priprema nastupati na turniru Marinko Kelečević u Beogradu.

Banjolučani će u subotu igrati polufinale turnira protiv izraelskog Hapoela, dok će snage u drugom polufinalu odmjeriti Tatabanja i Vojvodina.

Kada je u pitanju turnir šampiona u Doboju, koji se održava od 18. do 22. avgust, Borac će igrati u grupi sa Gorenjem, Vojvodinom i Saudijskom Arabijom.

Potom će Borac 29. avgusta igrati protiv Tatrana utakmicu SEHA lige, a 5. i 6. septembra igrat će kvalifikacioni turnir Lige prvaka sa Alplom u Banjoj Luci.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Saznajemo da je 95 posto dugova prema igračima izmireno, odnosno isplaćeno je oko 800.000 KM, dok je preostalo 30.000 KM duga, što je pokriveno kreditom. 

Ostaje dug prema Poreskoj upravi i on iznosi 280.000 KM, odnosno 540.000 s kamatama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.