Derbi Prve lige FBiH u rukometu ponudio fudbalsku atmosferu: Velež savladao lidera na tabeli
FOTO: RK Velež/Facebook

Gužva u vrhu tabele

Derbi Prve lige FBiH u rukometu ponudio fudbalsku atmosferu: Velež savladao lidera na tabeli

H. Zilić

Sportska subota je bila u Mostaru. Nakon derbi duela Veleža i Borca (0:0) u 20. kolu WWin lige, šlag na tortu je bio i derbi Prve lige FBiH za rukometaše između Veleža i sarajevske Bosne koji je odigran u sjajnoj atmosferi.

Dvorana USRC „Midhad Hujdur Hujka“ u Mostaru bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a rukometaši Veleža imali su ogromnu podršku svojih najvjrenijih navijača.

Sjajna atmosfera i navijanje bili su vjetar u leđa rukometašima Veleža koji su na kraju savladali jednog od glavnih favorita za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegvoine.

Na kraju utakmice trijumf Mostaraca rezultatom 31:25 u meču gdje su drugi dio utakmice bili puno bolji rival od rukometaša Bosne.

Begović sa devet i Kreso sa šest golova bili su najraspoloženiji kod domaće ekipe dok su u redovima Bosne Čičkušić i Bračković postigli po osam pogodaka.

U vrhu tabele Prve lige FBiH- skupine jug se sada totalno zakuhala situacija i do kraja ćemo gledati paklenu borbu za plasman u društvo najboljih kada je u pitanju bh. rukomet.

Oglasi

Bosna i Velež imaju po 20 bodova, Sloga iz Gornjeg Vakufa je skupila 19, a u Premijer ligu naše zemlje će ići samo prvoplasirana ekipa, kao i prvoplasirana ekipa iz Prve lige FBiH skupina sjever, a tamo je lider Čelik Junior sa 20 bodova, pet više od bugojanske Iskre.

VELEŽ – BOSNA 31:25 (13:16) Mostar. Dvorana USRC „Midhad Hujdur Hujka“. Gledalaca 400. Sudije: H.Hadžikadunić i...

Posted by RK Velež Mostar on Saturday, February 24, 2024

Prva liga FBiH, skupina jug, 12. kolo:

RK Velež - ORK Bosna Sarajevo (13:16) 31:25

VELEŽ: Zuhrić, Jelin 2, Begović 9, Denjo, Đuliman 3, Zlatić 2, Idriz 4, Z.Kreso 6, Šapuh 5, M.Kreso, Ćorić, H.Kreso, Rahimić, Mutilović. Trener: Admir Kreso

BOSNA: Lilić, D.Korkarić, A.Korkarić, Rahman 1, Bralković 8, Malagiuć, Selimović 1, Sarvan, Bašić 2, Domazet 3, Beribaka, Burić, Tuševljak, Burnazović, Hrbat 2, Čičkušić 8. Trener: Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi