RK Bosna pravi zaokret po cijenu ispadanja
RK Bosna godinama jaše mrtvog konja

Šta se dešava s nekadašnjim prvakom

RK Bosna pravi zaokret po cijenu ispadanja

Rukometni klub Bosna posljednjih godina proživljava agoniju. S vremena na vrijeme, stanje postane podnošljivo, no sve se svodi na puko preživljavanje.

Prema izvoru bliskom klubu, ove zime Uprava kluba se odlučila na zaokret, kako bi se jednom podvukla crta i krenulo ispočetka.

Rukovodstvo kluba zahvalilo se mnogim igračima koji, prema njihovom mišljenju nisu ispunili zahtjeve i očekivanja. Igračima sa strane je ponuđeno da pronađu novu sredinu, budući da su šanse za opstankom minimalne, a troškovi prevazilaze mogućnosti. Bosna će tako u nastavku sezone igrati s mladim igračima iz vlastitog pogona, pripreme teku uveliko, a u narednom periodu ekipa će odigrati nekoliko pripremnih mečeva.

"U ekipi ima nekoliko mladih igrača sa velikim potencijalnom i odlučeno je da više vrijedi ulagati u njih nego uporno forsirati igrače sa strane. Kada je u pitanju stručni štab, još uvijek je sve otvoreno, pregovara se sa aktuelnim trenerom Ejubom Kukavicom o nastavku saradnje", otkrio nam naš izvor.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Cilj je stvaranje ekipe koja će dugi niz godina nositi igru. Rezultatski cilj nije postavljen pred njih. I po cijenu ispadanja iz lige smatra se da će se dobiti puno na drugoj strani i da je bilo vrijeme da se presiječe i stane ukraj masovnim odlascima i dolascima igrača sa strane. Uglavnom, rukovodstvo se okrenulo stvaranju vlastitih igrača i ulaganju u budućnost, po bilo koju cijenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi