RK Čelik 10. januara starta s pripremama za nastavak sezone
Zeničani su prvi dio sezone završili na četvrtom mjestu što sigurno ne može zadovoljiti rukovodstvo kluba, tako da je došlo do promjena u stručnom štabu ekipe

Zeničani prvi dio sezone okončali na četvrtom mjestu

RK Čelik 10. januara starta s pripremama za nastavak sezone

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika, nakon zimske pauze, započinju s uvodnim pripremama u četvrtak, 10. januara, u Gradskoj areni Zenica. Zvaničan početak priprema je sedam dana kasnije – 17. januara. Tako je odlučio Upravni odbor ovog Kluba, iako je ranija odluka bila da će pripreme početi 21. januara.

Šef struke ističe da imaju dovoljno vremena da se spreme za nastavak prvenstva

“Još u decembru smo bili donijeli odluku da s pripremama počnemo 21.januara. Tada smo mislili da prvenstvo u Prvoj ligi FBiH grupa Sjever započinje 1. marta. Međutim, pošto prema zvaničnim informacijama iz Rukometnog saveza FBiH prvenstvo počinje 16. februara, odlučili smo da pripreme započnu ranije, već 10. januara. Tada počinju uvodna okupljanja igrača, a punom parom pripreme kreću 17. januara”, kaže novi Šef stručnog štaba Čelika Nermin Gušić.

Neće biti klasičnih priprema

”S obzirom na to da je RK Čelik u prvom prvenstvenom kolu slobodan, opet ćemo imati dovoljno vremena da se dobro pripremimo za nastavak prvenstva. Neće biti klasičnih fizičkih priprema i rada s loptom, već će se raditi na svim elementima priprema ekipe za nastavak prvenstva. Moj kolega i sportski direktor Seldin Rizvanović biće zadužen za fizičku spremu”, kaže Gušić.

Očekuje se da će se pozivu na pripremne odazvati svih 20 igrača RK Čelika, te da će ekipa ostati na okupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti