ŠR "Čelik Junior" zdržalo kostur ekipe: Naredne sezone žele borbu za sami vrh
Škola rukometa "Čelik Junior" je pravi zenički proizvod, koji egzistira tek 10 godina, ali koja ima sistem i iza njih stoje brojni uspjesi, odnosno rezultati.

Jedan od kandidata za Premijer ligu

ŠR "Čelik Junior" zdržalo kostur ekipe: Naredne sezone žele borbu za sami vrh

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Zenica će i u narednoj rukometnoj sezoni imati dva predstavnika u Federalnoj ligi. Uz starijeg ligaša, ekipu Čelika, u trci za visok plasman biće i mlađi ligaš ŠR "Čelik Junior".

Ekipa trenera Vladimira Zeljke, pripreme za narednu sezonu počela je 14. augusta. Uprava je uspjela sačuvati kostur ekipe iz prošle sezone, kada su bili trećeplasirani u ligi. Iz Hrvatske se vratio Edin Bajramović, koji će i naredne sezone biti udarna igra ovog kluba

Nova imena u klubu su povratnik Muhamed Ajanović iz Čelika, i Selmin Zahirović iz Kaknja. Do početka lige očekuju se još neka nova imena u klubu. Ekipa redovno trenira na Bilmišću i u dvorani KŠC Sveti Pavao. Ono što je najbitnije za stručni štab jeste što su zadržali kostur ekipe.

U sklopu priprema narednog vikenda putuju u Jajce, gdje će sudjelovati na turniru. Osim domaćina Jajca, Škole rukometa "Čelik Junior" na turniru će učestvovati ekipe: Donji Vakuf, Mladost iz Banjaluke i Travnik.

Do početka lige i utakmice protiv Kaknja u gostima, Škola rukometa "Čelik Junior", odigrat će generalku naredne sedmice 17 ili 18. septembra. Ime protivnika biće poznato narednih dana. Ambicije kluba su i u narednoj sezoni borba za najviši plasman na tabeli, a prema igračkom kadru uz Krivaju i Čelik sigurno da će biti konkurenti za to prvo mjesto i ulazak u Premijer ligu BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi