RK "Čelik-Junior" u drugom dijelu sezone želi  nastaviti afirmaciju mladih igrača
Zeničani su sjajno odigrali prvi dio sezone, a svoju poziciju u vrhu tabele 1.lige FBiH nastojat će zadržati i u nastavku prvenstva

Prvi dio sezone završili u vrhu tabele

RK "Čelik-Junior" u drugom dijelu sezone želi nastaviti afirmaciju mladih igrača

D. Kurbegović

RK "Čelik-Junior" iz Zenice prvi dio sezone u 1.ligi FBiH završili su na sjajnoj trećoj poziciji, iza Krivaje i Slobode, ali i spred gradskog rivala RK Čelik.

Danas su izabranici Vladmira Zeljke krenuli s pripremama za nastavak sezone, gdje će pokušati zadržati poziciju pri vrhu tabele, te afirmisati nekoliko svojih mladih rukometaša.

Osim Muamera Kaljića, koji je zbog male minutaže prešao u redove RK Čelik, svi igrači su ostali na okupu, te će se u drugom dijelu sezone ući sa istom ekipom, uz možda jedno ili dva pojačanja.

Kompletne pripreme mladi rukometaši ovog kluba će obaviti u Zenici, a u planu je odigravanje i nekoliko kontrolnih utakmica, kako bi što spremniji ušli u nastavak sezone.

Čelik-Junior prošlog vikenda bio je organizator i jednog od najvećih rukometnih turnira za omladince u regiji, gdje je učeše uzelo preko 600 rukometaša i rukometašica iz BiH, Slovenije i Hrvatske. U ovom klubu veliku pažnju posvećuju omladinskim kategorijama, ali nisu zapostavili ni seniorski sastav, gdje ruku na srce igra pola igrača, koji su po godištu još omladinic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi