Završen međunarodni turnir "Zenica handball cup 2019" za omladince
Turnir koji je trajao tri dana u Zenici je okupio 700 takmičara i takmičarki iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

Trodnevni turnir okupio 700 rukometaša i rukometašica

Završen međunarodni turnir "Zenica handball cup 2019" za omladince

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Finalnom utakmicom kadetskih selekcija (U17) zeničkog Čelika Junior i hrvatskog Nexea iz Našica, koju su gosti dobili rezultatom 25:14, završen je trodnevni, Deveti međunarodni turnir „Zenica handball cup – 2019“.

Treće mjesto u tom uzrastu osvojila je Sloga iz Gornjeg Vakufa, koja je s 22:19 (13:11) porazila bugojansku Iskru. Najbolji strijelac turnira u ovom uzrastu je Domagoj Joneski (Nexe), najbolji golman Džan Čeljo (Čelik-Junior), dok je najbolji igrač Ryan Šafar (Nexe).

U kategoriji 2004. godišta slovenačka Metlika porazila je Nexe s 33:24 (18:18), a treći je bio domaćin turnira, Čelik Junior. Najbolji strijelac turnira u ovom uzrastu je Martin Pečerić (Metlika), najbolji golman Bodin Hrkač (Nexe), dok je najbolji igrač Adi Šabić (Čelik-Junior).

U kategoriji 2006. godišta igrao se turnir po Liga sistemu, a prvo mjesto osvojio je Nexe, drugo Čelik Junior, treće visočka Bosna i četvrto Bosna II. Za najboljeg golmana proglašen je Dino Šabanović (Bosna Visoko), najbolji igrač Toni Međugorac (Čelik-Junior), dok je najbolji strijelac Stjepan Javorček (Nexe).

U jedinoj kategoriji za djevojčice, uzrasta 2004. godište, prvo mjesto osvojila je hrvatska ekipa Brod, koja je u finalu s 24:17 (11:10) porazila Metliku. U meču za 3. mjesto Krivaja iz Zavidovića porazila je Hadžiće s uvjerljivih 25:8 (12:2).

Na turniru je nastupilo 700 takmičara i takmičarki,i te 20 muških i osam ženskih selekcija iz BiH, Hrvatske i Slovenije. Jubilarno, 10. izdanje turnira igrat će se već krajem augusta ove godine, jer se organizator odlučio, na zahtjev gostiju iz inostranstva, promijeniti dosadašnji stalni termin u januaru. Sjajan domaćin turnira bila je ŠR "Čelik-Junior", koja po radu u omladinskim kategorijama postaje prepoznatljiva ne samo u BiH, nego i u regiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti