RK Čelik podržao RK Gračanica: O rukometu treba razgovarati tek nakon što pobjedimo koronavirus

Saopštenje za javnost

RK Čelik podržao RK Gračanica: O rukometu treba razgovarati tek nakon što pobjedimo koronavirus

E. Oštraković

Pandemija koronavirusa zaustavila je sport u skoro cijelom svijetu, pa tako i Bosni i Hercegovini.

Povodom svega što se događa u vezi sa pandemijom koronavirusa oglasili su se iz RK Čelik i to sa saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

“Ovih dana pojavila su se razna saopštenja i prijedlozi nekih rukometnih klubova i pojedinaca koji se svode na zagovaranje da se što prije maltene ultimativno proglase prvaci rukometnih liga. I to u vrijeme kada se čitav svijet pa i mi u našoj dragoj BiH suočavamo i borimo protiv jednog od najvećeg zdravstvenog problema čovječanstva ikada, problema korona virusa.

Rukometni klub Čelik, koji ove godine navršava 70 godina postojanja i uspješnog rada, smatra da O SPORTU I RUKOMETU TREBA POKRENUTI OZBILJNU I ŠIROKU RASPRAVU TEK KADA SE KORONA POBIJEDI!

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Široko i sveobuhvatno: od boljeg organizovanja i funkcionisanja liga, do poštenog i korektnog vođenja liga, suđenja, delegiranja, a protiv korupcije i kojekakvih namještanja rezultata!

U tom smislu RK Čelik podržava oglašavanje RK Gračanice objavljeno ovih dana, Kluba sa svijetlom rukometnom tradicijom, Kluba koji upravo na takav pravi način, obraćanjem rukometnoj javnosti, postavlja stvari: da se promptno rješavaju sva krupna pitanja funkcionisanja rukometnog sporta, a ne da se samo i jednostavno što prije proglase prvaci liga za ”zelenim stolom”", stoji u saopštenju RK Čelik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi