RK Čelik u derbiju kola bolji od RK Gradačac
Šijaković je večeras bio nezaustavljiv za odbranu gostiju, te je uz Gušića bio najzaslužniji za novu pobjedu Zeničana

Prva liga FBiH, 8.kolo

RK Čelik u derbiju kola bolji od RK Gradačac

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Čelika u derbiju 8.kola 1.lige FBiH u zeničkoj Areni savladali su RK Gradačac rezultatom 30:27.


U susretu drugoplasiranog i trećeplasiranog na tabeli u veoma dobrom meču na kraju pobjedu su odnijeli Zeničani. Već u prvom poluvremenu bilo je jasno da će utakmica biti neizvjesna, te da će se odvijati velika borba na terenu. Prvo poluvrijeme Zeničani su riješili u svoju koristi rezultatom 16:13.

U drugom dijelu gosti su pokušali da preokrenu rezultat, međutim domaćini to nisu dopustili, a gosti nisu imali rješenje za super raspoložene Šijakovića i Gušića, koji su večeras bili nezaustavljivi.

Na kraju teška, ali i zaslužena pobjeda Čelika rezultatom 30:27 (16:13). Kada su u pitanju najbolji pojedinci i pobjedničkoj ekipi, Slaven Šijaković i Edin Gušić postigli su po osam golova, dok je pet dodao Eldar Mehić. U redovima ekipe Gradačca, Benjamin Spahić je postigao osam, dok je Adi Mehmedčehajić dodao pet golova.

Čelik je s ovom pobjedom nastavio potjeru za Krivajom, koja u dosadašnjem dijelu sezone ima sve pobjede, dok Zeničani na drugoj poziciji imaju jedan poraz i to u Zavidovićima od ekipe Krivaje. Na trećem mjestu je ekipa Čelik-Juniora, dok je ekipa Gradačca na četvrtoj poziciji na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti