RK Čelik pred izbacivanjem iz Premijer lige BiH?
Pane Škrbić dugogodišnji predsjednik RK Čelik nije riješio finansijsku konstrukciju, te je klub zbog nedostatka finansija ostao bez trenera i najboljih igrača, koji su napustili klub

Upitno odigravanje utakmice u Tuzli

RK Čelik pred izbacivanjem iz Premijer lige BiH?

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Rukometaši Čelika prošle sezone su osvojili prvo mjesto u 1.lige FBiH, te se nakon pet godina vratili u Premijer ligu. Najavljivali su iz RK Čelik da neće plesati samo jedno ljeto u bh. eliti, te da će biti siguran član najjače divizije rukometa u našoj zemlji.

Međutim i pored brojnih najava iz ovog zeničkog kluba, te "pojačanja" koja su stigla u klub, prije početka sezone klub je zbog finansijskih problema napustio trener koji ih je uveo u Premijer ligu, Ljubomir Miki Filipović. Ekipu je preuzeo dojučerašnji igrač Amar Kobilica, ali kako je vrijeme odmicalo, klub su napuštali igrači, te se u prvenstvo ušlo sa malim rosterom.

Rezultati u prvih pet kola pokazali su da je Čelik možda i pogriješio što je pristao da igra Premijer ligu, iako nisu imali riješenu finansijsku konstrukciju za ovu sezonu. Iako su imali obećanje Gradske uprave i Gradonačelnika, da će Grad stati uz klub, to se ipak nije desilo.

Čelik je u pet kola svaki put poražen ubjedljivo, a gol razlika im je 142:229 što dovoljno govori kakav je omjer na terenu bio s protivnicima. Na kraju posljednja utakmica, šestog kola koja je trebala da bude odigrana u Zenici protiv Sloge iz Doboja otkazana je, te je Čelik kažnjen oduzimanjem jednog boda, te novčanom kaznom od 1.000 KM, a kako piše u obrazloženju od voditelja takmičenja, Zdenka Alpeze, RK Čelik je otkazao utakmicu zbog finansijskih problema.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

S tim u vezi gotovo je sigurno da RK Čelik neće odigrati i naredni meč, za dva dana u Tuzli protiv Slobode, te da će zenički klub biti izbačen iz Premijer lige. Iako smo pokušali dobiti komentar iz ovog kluba, na naše pozive nisu odgovarali, te je jasno u kakvim problemima se nalaze.

Zaista tužne vijesti iz Zenice, odnosno kluba koji ove godine slavi 73 godine postojanja, ali razloge u finansijskim problemima trebaju tražiti u svojim redovima, odnosno predsjedniku Panetu Škrbiću, koji nije imao riješenu finansijsku konstrukciju, te izostanku podrške Gradske uprave i Gradonačelnika, koju su najavljivali u septembru, da će Grad stati iza RK Čelik, te da nije upitan nastup u najvišem rangu rukometa u našoj zemlji.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ceraj to vani
0 0
Ss.ba
Kasumovic ce ostati upisan kao nacelnik koji je ugasio najvise sportskih kolektiva.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi