RK Galeb Mostar od naredne sezone u Prvoj ligi FBiH

Formirat će seniorski tim

RK Galeb Mostar od naredne sezone u Prvoj ligi FBiH

Haris Zilić

Nakon informacije o povratku na rukometnu scenu u Bosni i Hercegovini, RK Galeb Mostar sada je otišao i korak više i čini se da na Neretvi puše neki novi sportski vjetar.

Iz Mostara nam stižu informacije da se popularne Galebice vraćaju i na seniorsku takmičarsku scenu u našoj državi.

RK Galeb Mostar će od naredne sezone najvjerovatnije igrati u Prvoj ligi FBiH za seniorke.

Klub je na korak do ostvarivanja pomenutog cilja.

Naime, Rukometnom savezu Federacije Bosne i Hercegovine poslan je zahtjev za pristupanje "Galebica" što je i glavni korak za nastup seniorske ekipe naredne sezone u Prvoj ligi FBiH.

"Predali smo potrebnu dokumentaciju rukometnom savezu Federacije Bosne i Hercegovine kako bismo slijedeće sezone pristupili prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Pristupanjem rukometnom savezu Federacije Bosne i Hercegovine bit će ostvareni svi uslovi za formiranje seniorskog tima i pohod ka vrhu bosansko-hercegovačkog rukometa gdje "Galeb" pripada", saopštio je direktor kluba Dženan Duraković

Oglasi

Također klub će od 23.februara ove godine službeno otvoriti vrata vrata svojih prostorija, a istog dana će u prodaju pustiti i sezonske članske karte te će i na taj način dati priliku građanima da podrže rad kluba.

"U prodaji će biti četiri izdanja članskih kartica, junior, bronzano, srebreno i zlatno izdanje. Prve četiri karte neće biti dostupne javnosti nego će nositi imena klupskih legendi Amele Dizdarević, Osmana Kljake, Gorana Berhamovića i Mirsada Huskovića koji više nisu među nama", dodao je Duraković.

U klubu se radi punom parom, nedavno je održana Skupština, klub je dobio predsjednika, sportskog direktora, a uskoro će biti i još iznenađenja kada je u pitanju bivši prvak države.

Za članove Skupštine imenovani su: Amela Karadža Pilav, Tea Dedić, Lejla Pehilj, Haris Nazdrajić, Dženan Duraković, Manuela Zilić i Enes Efica. Predsjednikom kluba imenovana je Amela Karadža Pilav dok je za direktora imenovan Dženan Duraković.

Povratak RK Galeb svakako će biti vijest koja će obradovati sve ljubitelje rukometa u Bosni i Hercegovini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi