Čudan potez selektora BiH, Damira Doborca - Preuzeo klub iz Prve lige FBiH

Novi je trener RK Gradačac

Čudan potez selektora BiH, Damira Doborca - Preuzeo klub iz Prve lige FBiH · Zvanično

Esmer Oštraković

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nije dugo bio nezaposlen nakon odlaska iz RK Gračanica.

Očekivalo se da će se Doborac ili posvetiti samo reprezentaciji Bosne i Hercegovine nakon odlaska iz Gračanice ili da će preuzeti neki od klubova iz vrha rukometa u našoj zemlji.

Doborac je danas, na veliko iznenađenje rukometne javnosti u Bosni i Hercegovini predstavljen kao novi trener ekipe koja se takmiči u drugom rangu bh. rukometa, a radi se o RK Gradačac.

"Danas je na Kuli Husein-kapetana Gradaščevića na trenersku poziciju RK "Gradačac" imenovan i javnosti predstavljen Damir Doborac, koji trenutno obnaša funkciju selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Zvuči nestvarno, poput šale, ali prvi april je davno ostao iza nas, a ozbiljnost, kredibiltet i profesionalnost naše Uprave, stečena mukotrpnim radom, ne dopušta šale ovog tipa.

Slobodnog smo uvjerenja da je ovo ponajljepša sportska vijest u posljednjih petnaestak godina na području našeg grada. Vijest koja dolazi neočekivano i u koju bi malo ko povjerovao.

Oglasi

Istina je, da i naše oduševljenje i iznenađenje na Damirovo DA ne jenjava, iako smo sa ovom informacijom već neko vrijeme upoznati.

Već dugi niz godina rukometna javnost u Gradačcu stidljivo se pitala, kada će se Damir u sportskom angažmanu vratiti kući?

Da svoje bogato rukometno iskustvo, kako igračko, tako i trenersko stavi na dispoziciju kluba u kojem je počeo svoje prve rukometne korake.

Kada će se vratiti sa sportskom misijom, da obraduje svoje sugrađane koji ga doživljavaju kao istinsku rukometnu legendu, ali i kao dragog prijatelja, čaršijanera i jednog od najistaknutijih članova naše zajednice.

Oglasi

I možda, kada smo najmanje očekivali, kada je naš Damir postao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, kada u Mejdanu vodi meč protiv rukometne velesile Portugala...

Rukometni entuzijasti u našem gradu, koji imaju za cilj vratiti rukomet na velika vrata, pronašli su način da vrate Damira kući.

Iskreno, sa svojom reputacijom, igračkim i trenerskim imenom, Damir je mogao trenirati klubove sa mnogo većim renomeom u daleko jačoj ligi nego što je i Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Ali došao je kući, u svoj Gradačac sa željom da povede crno-žutu mašinu kao što je to nekada radio u svojstvu igrača.

Damir se nikada nije zadovoljavao prosjekom, te kao takav za očekivati je da RK "Gradačac" uz podršku Uprave povede ka ostvarivanju većih ciljeva.

Oglasi

Svakako, Damir sigurno ne bi došao da nije prepoznao lijepu rukometnu priču, na kojoj Upravni odbor već neko vrijeme naporno radi.

S obzirom na svoju stručnost i profesionalnost, koje su ključne karakteristike uspješnih trenera, Doborac je prepoznao projekat RK "Gradačac" kao vrijedan njegovog truda i vremena.

S obzirom na njegovo znanje o igri, taktičke sposobnosti, vještinu vođenja tima, mogućnost motivacije igrača, disciplinu i ozbiljnost kojom pristupa poslu, ne sumnjamo da će podići naš rukometni kolektiv u svakom smislu.

U bogatoj igračkoj karijeri Damir je nastupao za Gradačac, Gračanicu, Prato, Cimos Koper, Bosnu Sarajevo, Magdeburg, Constantu, Dinamo Minsk, Kadetteten Schaffhausen i TV Huttenberg.

Vrhunac karijere mu je bio od 2009. do 2012. godine kada je nastupao za Bosnu i njemačkog giganta Magdeburg.

Dugi niz godina veoma uspješno je vodio RK "Gračanica" gdje je ostavio neizbrisiv trag i zaslužio poštovanje rukometnih zaljubljenika u ovom gradu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Također, treba istaći da će dosadašnji trener Mehmed Doborac ostati uz naše momke i vršiti funkciju pomoćnog trenera.

Povedi nas Damire tamo gdje se svi potajno nadamo i želimo biti", stoji u objavi RK Gradačac.

Top Komentari

Gari Garinča
Mešetar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi