Ispisao historiju na EP, savladao i BiH, a sada se vratio u našu zemlju i zablistao

Bugojanci se nadaju povratku u Premijer ligu

Ispisao historiju na EP, savladao i BiH, a sada se vratio u našu zemlju i zablistao

S. Mlaćo

Rukometna reprezentacija naše zemlje nije se proslavila na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj te smo već u grupnoj fazi završili takmičenje.

I naše domaće prvenstvo imalo je predstavnika, i to čak iz Prve lige FBiH. Naime, u grupi sa našom reprezentacijom bila je između ostalih selekcija Gruzije koja je savladala naše momke 22:19, a jedan član navedene selekcije nastupa u našoj zemlji.

Gruzijci su imali debitantski nastup na Evropskom prvenstvu, a nastupe je upisao i Kazein Rustemov koji je član MRK Iskra Bugojno.

Bugojanci su u drugom rangu bh. rukometa, a Gruzijac se nakon obaveza sa selekcijom vratio u Bugojno. Bio je do sada velika uzdanica tima koji sa klupe predvodi Emir Karadža, a tako će bti i u nastavku sezone.

Za Gruzijca svi imaju riječi hvale, navode da je veliki profesionalac, te da ima važeći ugovor i da će sigurno ostati do kraja sezone u Iskri.

Oglasi

U Iskri se nadaju da mogu izboriti povratak u Premijer ligu, a odigrali su već nekoliko pripremnih utakmica. Remizirali su protiv RK Bosna Sarajevo 33:33, da bi jučer savladali RK Rvacka iz Livna 37:24.

Meč je odigran u Bugojnu, a Gruzijac Rustemov je upisao 17 pogodaka, te bio nezaustavljiv za rivale.

"Danas sa početkom u 16:00h odigrali smo prijateljski susret na domaćem terenu sa RK Rvacka iz Livna. Naša ekipa je dobro otvorila utakmicu, te smo već u desetoj minuti imali prednost od 5 pogodaka razlike. U nastavku susreta Iskra je povećala prednost a rezultat je na kraju glasio 37:24.Terneri Karadža i Jeličić, koji marljivo rade i sa omladinskim selekcijama u obe utakmice data je prilika generaciji 2006/07 koji su pružili vrlo dobre partije!

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Naša ekipa se nastavlja pripremati za proljetni dio prvenstva, pri čemu je prva zvanična utakmica predviđena protiv RK Donji Vakuf u gostima", naveli su iz MRK Iskra.

Bugojanci će bitku za prvo mjesto vjerovatno voditi sa RK Čelik Zenica, a gledat će se i međusobni duel. Bugojanci su ne tako davno igrali u Premijer ligi, dvorana KSC-a gotovo često je bila ispunjena, no nisu se uspjeli spasiti uz situaciju u kojoj niko i nije znao ko ispada, a ko ostaje u Premijer ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi