Gruzijac je imao minutu života, izveo čudo i zapečatio crnu sudbinu bh. rukometaša u Njemačkoj

Nevjerovatan trenutak

Gruzijac je imao minutu života, izveo čudo i zapečatio crnu sudbinu bh. rukometaša u Njemačkoj

Haris Zilić

Gorak okus nakon još jednog prvenstva Evrope za bh. rukometaše. Treće učešće i treći put pišemo tri poraza. U devet utakmica imamo devet poraza na prvenstvima Evrope.

Novi udarac zadala nam je Gruzija koja je slavila sa 22:19 u trećem kolu grupe E.

Iako smo vodili šest razlike, našim grškama dopuštali smo da Gruzijci žive u utakmici, a na kraju i da je dobiju.

Trenutak koji je možda prelomio utakmicu desio se u 38. minuti pri rezultatu 13:11 za našu selekciju.

Dobili smo sedmerac, a onda je na scenu stupio nevjerovatni gruzijski golman Zurab Tsintsadze i napravio nešto neviđeno na rukometnim parketima.

Oglasi

Gruzijac je prvo odbranio sedmerac Marku Paniću, zatim se lopta odbila do Panića koji je ponovo šutirao, ali i to gruzijski golman zaustavlja, ali dosuđen je novi sedmerac jer je jedan gruzijski rukometaš prošao kroz golmanski prostor.

U drugom sedmercu, Tsiznsadze ponovo zaustavlja Panića, kojem se opet odbija lopta i nevjerovatni Gruzijac je još jednom zaustavio našeg rukometaša, tako da je skupio četiri odbrane u samo minutu i možemo reći izveo čudo.

Panić je odradio sve kako treba, gađao jako, pametno, precizno, ali Gruzijac je imao trenutak karijere koji vjerovatno više neće ponoviti.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Nakon toga Gruzija se vratila u egal, zatim preokrenula utakmicu i na kraju trijumfovala 22:19 sasvim zasluženo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti