Zbog situacije kakva se ne pamti: RK Iskra tužio RS BiH,  o svemu upoznat i EHF

Užasno stanje u bh. rukometu, ali odgovorni šute

Zbog situacije kakva se ne pamti: RK Iskra tužio RS BiH, o svemu upoznat i EHF

Samir Mlaćo

Rukometaši bugojanske Iskre krenuli su nedavno sa pripremama za novu sezonu, ali sa mnogo upitnika.

Bugojancima je nepoznanica da li su premijerligaš ili prvoligaš, s obzirom da Rukometni savez BiH nije potvrdio odluku koliko timova napušta ligu.

Zvanične informacije nema, te su u RK Iskra odlučili tužiti RS BiH, što se rijetko viđa.

O svemu su obavijestili u EHF, krovnu rukometnu organizaciju, a izdali su saopštenje za javnost.

"Sinoć je održan sastanak upravnog odbora muškog rukometnog kluba Iskra.

Uz pristustvo svih članova odbora razgovaralo se o aktualnim temama sa kojima javnost nije detaljno upoznata.

Oglasi

Članovi upravnog odbora na čelu sa predsjednikom kluba dr.Ejubom Zukićem zajedno sa Rukomentnim savezom RS-a u ljetnoj pauzi podnijeli su tužbe protiv Rukometnog saveza BIH zbog neregularnih odluka koje je nametnuo UO RS BIH.

Iz istih razloga upućena je i žalba EHF-u u kojoj smo ukazali na sve nezakonite odluke koje pokušava sprovesti UO RS BIH nakon čega je EHF zakazao sastanak sa članovima UO RS BIH koji će se održati u ponedjeljak 28.08. 2023. u Beču.
Ovom prilikom također želimo upoznati javnost da muški rukometni klub Iskra već ima dogovorena pojačanja za narednu sezonu, ali da spomenute igrače nismo mogli priključiti pripremama jer se još uvijek ne zna da li iz Premjer lige ispada tri ili pet klubova.

Sa pripremama smo krenuli 01.08. 2023. godine sa rosterom od dvadeset igrača od čega se uz nekolicinu iskusnih igrača pridružio i veći broj naših juniora.

Omladinski pogoni zajedno sa svojim trenerima su također krenuli sa pripremama na isti datum te već za deset dana gostuju na vrlo jakom međunarodnom turniru koji se održava u Dugopolju kod Splita u Republici Hrvatskoj.
Razumijemo vašu zabrinutost i interesovanje za cijelokupnu situaciju oko kluba te vas stoga i upoznajemo ovim saopštenjem da smo pokrenuli sve moguće pravne bitke.

Nadamo se kako će pravda na kraju pobjediti te da se ovakvi apsurdi neće više nikada i nikome događati u budućnosti našega sporta.

Hvala vam za svu bezprijekornu podršku koju nam pružate i u ovim teškim vremenima te čvrsto vjerujemo da ćemo na kraju izići kao pobjednici u bitci koju vodimo protiv svih onih kojima smo trn u oku već dugi niz godina", stoji u saopštenju RK Iskra Bugojno.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bugojanci su proteklu sezonu završili na 13. mjestu od 16 klubova.

Prvo je najavljeno da liga napuštaju tri kluba, a zatim je najavljeno da će to ipak biti pet klubova.

Top Komentari

DamirS
Licemjerni Bugojanci: 2019 kada se trebao igrati baraž sjever protiv juga za ulazak u Premier ligu, u sred sezone je Asim Šahman sredio promjenu propozicija i ukinuo baraž kako bi Iskra ušla u Premier ligu. I tada nisu tužli savez. Godinu kasnije, u koroni kada je sezona ranije prekinuta, Iskra je bila na mjestu koje vodi u niži rang ali je Šahman opet sredio da se igra baraž za ostanak u ligi. I tada nisu tužili savez. I evo opet sad trebaju ispasti i opet nešto muljaju da ostanu. Licemjeri sa dna kace.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti