MRK Iskra postao dio velike Wwin porodice!

MRK Iskra postao dio velike Wwin porodice!

Sponzorski tekst

Velika Wwin porodica bogatija je za još jednog člana i to još jednog premijerligaša - Muški rukometni klub Iskra iz Bugojna.

Tako i u Premijer ligi u rukometu nose dres sa logotipom WWin kao što to već rade i rukometni klub Hercegovina iz Nevesinja, nogometni klubovi FK Sloboda Tuzla, FK Leotar Trebinje i NK Široki Brijeg, te košarkaški KK Borac WWin, HKK Široki, KK Mladost Mrkonjić Grad ili malonogometni Sloga WWin – Gornji Vakuf/Uskoplje, MNK Hercegovina, kao i KMF Leotar iz Trebinja, te mnogi drugi klubovi nižih rangova u Bosni i Hercegovini.

Muški rukometni klub - MRK Iskra osnovan je 1970. godine. Nakon osnivanja kluba rukomet se igrao na betonu iza Gimnazije Bugojno, a kasnije Iskra je utakmice igrala kao domaćin u dvorani u Maglaju jer u Bugojnu nije bila izgrađena dvorana.

Godine 1980. Iskra je osvojila Kup BiH, u polufinalu Kupa Jugoslavije poražena je u Celju od ekipe Aero Celje. U periodu 1982.-1990. godina takmičio se u Prvoj B ligi Jugoslavije. Prvu utakmicu u dvorani u Bugojnu Iskra je odigrala 1984. godine pred više od 4.000 gledaoca sa ekipom "Zagreb" iz Zagreba u kojoj je Iskra savladala ekipu Zagreba.

Opis nije dostupan.

Protiv Iskre u dvorani u Bugojnu igrale su reprezentacije SSSR, Japana, Egipta, Katara, Jugoslavije itd.  U 2000. godini, kao drugoplasirana ekipa, ulazi u Prvu ligu Bosne i Hercegovine. U takmičarskoj 2002/03. godini takmičio se u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Od takmičarske sezone 2003/04. godini takmiči se u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

U takmičarskoj sezoni 2019/2020.  godine ulazi u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U 2023. godini sponzor MRK Iskra Bugojno je najveća regionalna online kladionica WWin koji je prepoznao najljepšu sportsku priču iz Bugojna.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Treneri u Iskri bili su Ante -Tone Vukadin, Ratko Menjak, Ekrem Jaganjac, Milorad Karalić, Ivo Munitić, Mahmut Obralić, Asim Šahman itd.

MRK Iskra Bugojno je bio tehnički organizator međunarodnih rukometnih turnira za mlade "Rukomet je moja budućnost", gdje se okupljalo šest reprezentacija. Ovaj turnir u kategoriji mladih po jačini smatra se odmah poslije svjetskog i evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti