RK Izviđač izgubio u Gračanici, ali se plasirao u završnicu Kupa BiH

Tim iz Ljubuškog prošao dalje

RK Izviđač izgubio u Gračanici, ali se plasirao u završnicu Kupa BiH

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

Rukometaši Izviđača plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. 

Ekipa iz Ljubuškog poražena je večeras na gostovanju od RK Gračanica rezultatom 22:15, ali zahvaljujući pobjedi od 29:21 iz prvog meča, prošli su u završnicu Kupa.

Prvo poluvrijeme donijelo je konstantno igru gol za gol. Ipak, domaći tim je bio taj koji je kontrolisao rezultat tokom prvog dijela, imali su u jednom trenutku i tri gola prednosti, a na odmor se otišlo sa plus dva u korist RK Gračanica, 14:12.

Domaći rukometaši su u nastavak meča ušli sa jasnim ciljem da pokušaju dostići minus od osam golova iz prvog meča.

Međutim, rukometaši Izviđača nisu dopustili veliki preokret. Gračanica je konstantno vodila, ali razlika iz prvog meča je jednostavno bila prevelika i na kraju tim iz Ljubuškog ide u završnicu Kupa BiH.

U finišu meča je došlo i do sukoba između rukometaša nakon jednog grubog prekršaja nad igračem Gračanice. Prekid je trajao nekoliko minuta, a Izviđač je u jednom trenutku bio sa samo tri igrača u polju. Ipak, gosti su sve izdržali i na kraju su sa porazom od sedam razlike prošli dalje.

Kup BiH, četvrtfinale:

Gračanica - Izviđač 22:15 (14:12)

RK Gračanica: Bosić, Tomić 3, B.Bosić, Šestan, Radičević, Tufekčić 4, Ćuzović 2, Mehmedović 9, Džinović 2, Pejčinović, Mehmedčehajić, Živanov 2, Dželilović, Musić, Šuša, Perović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Izviđač: Vukšić 5, Alilović 1, Kos, Odak 1, Jozinović 4, Primorac 1, Šoljić 1, Mišetić, Maretić, Miličević, Grbavac, Pavlović, Buntić 1, Muhović 1, Mandić, Lukenda.

Top Komentari

user1581797075
Klasicna kradja sudaca, Gracanica je rasluzila barem 15 golova prednosti, al ne, nabijaju za prvaka drzave naravno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi