Rezultat sa današnjeg meča rukometne Premijer lige će se dugo pamtiti

Domaći 'teško dišu', gosti ih nisu štedjeli

Rezultat sa današnjeg meča rukometne Premijer lige će se dugo pamtiti

S. Mlaćo
Nakon kratke reprezentativne pauze protekle srijede je nastavljeno prvenstvo u rukometnoj Premijer ligi.

Susreti se igraju i ovog vikenda, a danas je zabilježen pomalo nevjerovatan rezultat. U bh. rukometu smo se nagledali svega, ali sigurno će se pamtiti pobjeda RK Konjuh nad RK Kakanj sa čak 42 gola razlike.

Završilo je 60:18, pa su tako statistički gledano gosti svaki minut postigli pogodak.

Nakon prvog dijela bilo je 27:9 za Živiničane, pa je bilo jasno da će upisati novu pobjedu.

U nastavku su gosti dodali gas, a domaći se po ko zna koji put  ove sezone potpuno obrukali.

Na današnjoj utakmici su postavljena dva nova rekorda lige, naš tim je postigao isti broj pogodaka koliko se igralo minuta(60) u jednoj zvaničnoj prvenstvenoj utakmici a drugi rekord je postavio naš igrač Almir Osmanhodžić postigavši 24 gola u utakmici. Bravo!

Oglasi

“Čestitamo našem timu na postignutom rezultatu te na pokazanom karakteru.

Ekipi Kaknja želimo sve najbolje u nastavku prvenstva a njihovom igraču Damiru Tici želimo brz oporavak.

Ekipi RK Kakanj također čestitamo na fer i sportskoj igri te na fer i sportskom odnosu i poštovanju najelitnijeg takmičenja naše države za rukometaše.

Sa veoma podmlađenom ekipom vrijedno rade i treniraju te ne pomišljaju na odustajanje od nastavka takmičenja kao pojedini klubovi što smo bili svjedoci ranijih godina, svaka čast“, stoji u objavi RK Konjuh Živinice.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kakanjci su u 22 kola upisali tek jednu pobjedu, što je zaista nezabilježeno. Već je od starta sezone jasno da će naredne sezone u najniži rang.

Iz lige ispada pet klubova, a pored njih sigurni su Gradačac i Bosna Visoko. Dva ostala putnika u niži rang tražit će se prema svemu sudeži između ekipa Iskre, Hercegovine i Goražda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi