Dautović: Stasao sam u zrelog igrača i ne plašim se novih izazova!

Izrazio želju da napusti klub i na kraju je postignut dogovor

Dautović: Stasao sam u zrelog igrača i ne plašim se novih izazova! · Intervju

S. Mlaćo
Uzbudljivo je i na tržištu u rukometnoj Premijer ligi naše zemlje. 'Robe' ima, ali novca baš previše i ne.

Klubovi moraju napraviti pametne i mudre poteze kako bi sebi u drugom dijelu sezone olakšali posao. RK Konjuh je ostao bez veoma važne poluge, a radi se o Seadu Dautoviću.

Dautović je na lični zahtjev raskinuo saradnju saradnju sa timom iz Živinica, a bio je i glavna karika u timu, međutim to se nije desilo ove sezone. Odlučio je da napusti klub.

"Nakon odlične sezone Dautović se afirmisao u standardnog prvotimca Konjuha te je prošlu sezonu bio jedan od boljih igrača našeg kluba. Nakon manje minutaže koja mu je povjerena ove sezone Sead, željan igre, je na lični zahtjev zatražio raskid saradnje.

UO RK Konjuh je zbog ambicija ovog mladog i odličnog igrača udovoljio zahtjevima Seada te Sead neće u nastavku sezone nositi dres našeg tima.

Potpisan je sporazumni raskid ugovora.Seadu želimo mnogo zdravlja i uspjeh“, istakli su iz Konjuha, a sam Dautović javio se za SportSport.ba.

Oglasi

“Period mog igranja u RK Konjuh bi ocijenio kao odličan, pogotovo za mladog igrača i njegovo profesionalno usavršavanje. Klub je organizovan na veoma visokom nivou te je škola rukometa jedna od boljih u državi što potvrđuju titule ovih dječaka u svojim kategorijama.

Opis fotografije nije dostupan.

Za mene lično je Konjuh bio moja druga kuća i to se nikad neće promijeniti. Igrao sam veoma važne utakmice ali također smo imali period kada klubu i nije išlo najbolje. Sve te situacije su me izgradile kao jednog psihološki stabilnog igrača koji se siguran sam zna nositi sa svim nedaćama koje se mogu desiti u sportu i jednom kolektivu.

RK Konjuh je sredina koja ima strpljenja, koja pokušava iz svakog čovjeka izvući ono najbolje. U prilog tome mogu slobodno reći da je i moje iskustvo sa povredom gdje se za sve ostavlja vremena i čeka se da bude najpovoljniji trenutak za nastavak igranja. Briga ljudi u i oko kluba o igračima i uslovima je fenomenalna“, ističe Dautović te nastavlja.

"Ja, kao igrač iz ove sredine sam ponosan na publiku, kolege i grad cjelokupan jer sam nastupao pred punim tribinama i igrao za grad koji je uistinu grad rukometa. Euforija, podrška, kritika sve ima svoje mjesto kada je Konjuh u pitanju, jednostavno igrate u gradu koji poznaje rukomet i morate se truditi da pružite najbolje od sebe jer sva ta fanatična publika to iz vas i izvlači.

Oglasi

Prve rukometne korake sam napravio baš tu, igrao sa nekolicinom izvanrednih igrača kao sportisti a i kao individue sa velikim ljudskim kvalitetima. Prijatelj sam ovog kluba i to ću vječno biti. Moja forma je bila odlična, to je i razlog mog pokušaja da sa ove distance napravim određeni iskorak te mislim da će mi se to isplatiti u igračkom smislu. Želim sebi dati priliku i okušati se u drugoj sredini, pokušati svoje igre dići na još veći nivo“.

Ističe da je mnogo napredovao u proteklom periodu, te ima samo riječi hvale za za navijače RK Konjuh i sve simpatizere kluba.

“Zadovoljan sam periodom provedenim u Konjuhu, stasao sam u zrelog igrača i Konjuh me pripremio za velike izazove kojih se ne plašim. Imao sam odličnih sezona, veoma raspoloženo gledajući na svoj golgeterski skor i udio u osvajanju bodova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Pamtiću boje, grb i tribine, pamtiću svoje prijatelje i sve ljude koji su bili u stručnom štabu te mi nesebično prenijeli znanje koje imam. Pokušaću promovisati svoju sredinu gdje god da budem jer ipak ću ja biti vječno član narandžaste porodice“, dodao je Dautović na kraju razgovora za SportSport.ba.

RK Konjuh je prvi dio sezone okončao na osmom mjestu i ima 16 bodova na svom kontu. Lider je Izviđač sa 29, Leotar ima 23, a Gračanica i Krivaja po 20.

Top Komentari

F1F
@BHDragon neka bolan , ne zaliječi se. Polako šta ti je vidiš da se igra sa tobom ne samo on. Ti si kriv jer si " zagrizo' ". Vozdra i ohani
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi