RK Konjuh predstavio novu Upravu, igrače i trenera

U Živinicama pušu neki novi vjetrovi

RK Konjuh predstavio novu Upravu, igrače i trenera

Emir Dindić

Radno je  danas bilo u rukometnom klubu Konjuh iz Živinica. Na današnjoj press-konferenciji predstavljenja je nova Uprava kluba kao i novih sedam rukometaša za iduću sezonu. 

Na današnjoj press konferenciji svi članovi novog UO kluba bili su jedinstveni u jednom, da je ovo projekat na četiri godine i da rezultati ne mogu doći preko noći. Glavni cilj kluba u idućoj sezoni biće promocija mladih rukometaša i da se prošlogodišnja sezona više nikada ne ponovi u ovom  sjajnom kolektivu. 

Novi sportski direktor kluba Šefket Hajdarević zahvalio se svim sponzorima i bivšim rukometašima ovog kluba, te podnio referat o rubrici odlasci i dolasci. 

Otišli: Aldin Salkić (Mađarska), Mihret Husić (Austrija), Dragan Pavlović (Slovenija), kao i par mladih rukometaša koji se nisu nametnuli u protekloj sezoni. 

Došli: Uroš Jevtić (Turska), Milenko Jelić (Sloboda Tuzla), Mario Grab (Turska), Eldin Hajdarević (Drina), Semir Memić (Sloboda Tuzla), Toni Knezović (Žepče) i Adi Pašalić (Čelik Zenica).

Dok su ugovore produžili: Kemal Hamzić, Adis Kamberović, Sulejman Pejkušić, Mirko Marčeta.

Novi trener Konjuha je Nedžad Mašić, njegov pomoćnik biće Jasenko Omerefendić, dok će novi sekretar i kordinator omladinskog pogona biti  Alen Hadžić.

Osim novih rukometaša i trenera današnja press-konferencija je iskorištena da se predstavi i novi UO kluba u kojem sjede respektabilna imena koja svakako će dati sve od sebe da ovaj slavni klub vrati se u vrh bh. rukometa. 

Predsjednik skuštine kluba je Samir Kamenjaković (gradonačelnik Živinica), novi predsjednik kluba je Mufid Muminović, dok je njegov prvi podpredsjednik Vedran Labendž.

Članovi UO su: Denijel Tulumović (Premijer TK), Eldar Sarajlić, Merima Hajdarević, Amel Muhić, Samir Delić, Enes Glavinić, Kamberović Eminudin. 

Treba dodati da će veći dio priprema biti odrađen u Živinicama, dok je već i zakazano načelno sedam prijateljskih utakmica. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iz kluba su istakli da veliko hvala duguju gradu Živinicama kao generalnom pokrovitelju i svim sponzorima koji su u ovom vremenu epidemije prepoznali  viziju i imali hrabrosti pomoći finasijski živinički brend. 

Podsjetimo, od kako je zajedničke lige Konjuh je jedan od klubova uz Borac i Izviđač koji nikada nije ispadao iz najvećeg ranga bh. rukometa. 

Top Komentari

kostro
Konacno nesto lijepo da se desi u RK Konjuh Samo naprijed pozz sa UO
1 0
MSOZ101
Ovo je liga gdje jedan igrač u ekipi koji odskače kvalitetom pravi razliku. Tako da uz jedno kvalitetno pojačanje Konjuh se može umiješati u borbu za prvaka, kakva sredina tabele koga to zanima.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti