Bh. premijerligaš počeo sa pripremama, očekuju ih tri prijateljske utakmice i jedan turnir
FOTO: RK Konjuh/facebook

Saopštenjem upoznali javnost o planu priprema

Bh. premijerligaš počeo sa pripremama, očekuju ih tri prijateljske utakmice i jedan turnir

H. Zilić

RK Konjuh počeo je pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Klub iz Živinica bio je dosta aktivan ove zime, tako da će u nastavak sezone ući i sa igračkim promjenama, a klub je upoznao javnost s aplanom prirpema, ali i priprenim utakmicama.

"Prozivkom igrača RK Konjuh je počeo sa pripremama za nastavak sezone u PLBiH.

Nakon uvodnog obraćanja UO RK Konjuh, treneri Davor Kadić te Mirko Marčeta su predočili plan priprema koje će se odraditi u Živinicama koristeći sve raspoložive kapacitete za podizanje fizičke spremnosti naših igrača.

Uz nekoliko opravdano odsutnih na večerašnjoj prozivci, pripremama su pristupili svi ostali igrači. Nakon obraćanja i iznošenja plana priprema ekipa je odradila prvi trening u ovoj kalendarskoj godini. Poslije 14 dana pauze spremni smo za nove napore.

Ekipa će u sklopu priprema za nastavak sezone odigrati i nekoliko kontrolnih utakmica:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

22.01. RK Spačva - RK Konjuh
29.01. RK Konjuh - RK Bosna Sarajevo
05.02. Turnir u Gračanici
12.02. RK Konjuh -RK Čelik

Našim igračima želimo mnogo zdravlja i da ih povrede zaobiđu te da daju svoj maksimum u svakom meču. Naša ekipa se trenutno nalazi na diobi 7.mjesta tabele PLBiH", stoji u saopštenju RK Konjuh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi