RK Krivaja teškom mukom slavila u Zenici i osvojila titulu jesenjeg prvaka
Grujičić je bio nezadrživ za odbranu Zeničana, te je večeras bio najzaslužniji za 11 uzastopnu pobjedu Krivaje

Prva liga FBiH, grupa Sjever, 11.kolo

RK Krivaja teškom mukom slavila u Zenici i osvojila titulu jesenjeg prvaka

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Rukometaši Krivaje večeras su u Zenici u okviru 11.kolo Prve lige FBiH, grupa Sjever pobijedili tim Čelik-Juniora rezultatom 24:30 i tako osvojili titulu jesenjeg prvaka.

Ekipa iz Zavidovića u Zenicu je došla s omjerom od 10 pobjeda u 10 utakmica, dok su domaćini bili na omjeru od šest pobjeda, dva remija i dva poraza. Krivaja je kao favorit ušla u utakmicu, ali na kraju su uz dosta muke ostvarili pobjedu.

U prvom poluvremenu gosti su vodili uglavnom s dva gola razlike, mlada ekipa Zeničana nije dozvolila da se gosti odlijepe na veću razliku, igrali su veoma dobro i borbeno, što je pomalo iznenadilo ekipu Krivaje. Ipak Krivaja u svojim redovima ima nezadrživog Grujičića, koji je i večeras bio prevaga kada god su domaćini prišli na dva gola razlike.
Prvo poluvrijeme okončano je vodstvom Krivaje rezultatom 12:14.

U drugom dijelu gosti su dobro krenuli te su u 44.minuti nakon gola Grujičića imali plus četiri 17:21, ipak Zeničani se nisu predavali, davali su posljednji atom snage, te su ponovo prišli na plus dva razlike 22:24. Ipak zahvaljujući dužoj klupi, iskustvu, ali i čudnim odlukama sudija, gosti iz Zavidovića u 55.minuti odlaze na plus pet 22:27, te je bilo evidentno da će gosti upisati pobjedu. Na kraju konačni rezultat bio je 24:30 (12:14) za ekipu Krivaje.

U redovima Krivaje večeras je briljirao Bojan Grujičić s devet golova, dok je Amar Amitović dodao sedam. U redovima Čelik-Juniora, pored sjajnog golmana Ajdina Tufekčića, istakao se Dragan Martinović s pet, te Amar Kobilica s četiri gola.

Krivaja je današnjom 11 pobjedom u 11 utakmica superiornost u prvom dijelu sezone, te su sasvim zasluženo osvojili titulu jesenjeg prvaka ispred ekipa Čelika, Gradačca i Čelik-Juniora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi