Džanbegović: Leotar je favorit, ali pokušat ćemo iskoristiti njihovu smjenu na trenerskoj klupi
Mladi golman Maglaja biće na velikim iskušenjima u Trebinju, protiv Leotara koji se nalazi u vrhu tabele.

Golman Maglaja pred gostovanje u Trebinju

Džanbegović: Leotar je favorit, ali pokušat ćemo iskoristiti njihovu smjenu na trenerskoj klupi

D. Kurbegović

Rukometaši Maglaja u posljednje dvije utakmice nisu osjetili slast pobjede, nakon nesretnog poraza u Doboju, Maglajlije su u prošlom kolu u sjajnoj utakmici kod kuće remizirali protiv Konjuha.  U narednom kolu Maglaj putuje na teško gostovanje kod Leotara, koji se nalazi u vrhu tabele, ali su i promijenili trenera.

Maid Džanbegović je mlad i perspektivan golman RK Maglaja, mnogi za njega kažu da je nasljednik Benjamina Burića. On pred naredni meč očekuje da ekipa pokaže dobru partiju, te da pokuša iznenaditi na teškom gostovanju.

"Očekuje nas gostovanje u Trebinju, ekipi Leotara koji su evo smijenili i trenera, ali ništa od toga nas ne opušta, s obzirom na to da su oni pri samom vrhu tabele. Doveli su dobra pojačanja i iznimno ih poštujemo. Ove sedmice smo vrijedno radili i idemo dati sve od sebe. Prije svega nas očekuje i dug put, pa ćemo se zaista maksimalno truditi da u ovoj utakmici pružimo dobar otpor ekipi Leotara. Odbrana će morati odraditi težak posao da što više sačuvamo svoju mrežu i da možda tako iskoristimo i svoje šanse u svojoj utakmici. Domaćin je svakako favorit, ali mi nigdje nismo otišli unaprijed proglašavajući poraz , pa tako nećemo ni sada. Nakon Trebinja imamo još dvije utakmice do kraja ove polusezone, tempo je ubrzan i ovih sedam dana idemo se boriti i da obradujemo naše navijače", kazao je Džanbegović.

Maglaj se trenutno nalazi na devetom mjestu s 14 bodova, ali i utakmicom manje od ostalih klubova, s druge strane Leotar je na četvrtom mjestu s 21 bodom na svome kontu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi