Samir Smajlagić na kormilu RK Maglaj

Promjene na klupi premijerligaša

Samir Smajlagić na kormilu RK Maglaj

Haris Zilić

U rukometnim bh. klubovima sve je aktivnije kada je u pitanju prelazni rok, a pored igračkog "prozora", zanimljivo je i u trenerskim vodama.

RK Maglaj danas je imenovao novog trenera prve ekipe, a tim će predvoditi Samir Smajlagić.

Pred Smajlagićem je sigurno dobar izazov naredne sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Maglaj se prošle sezone borio za opstanak, a u klubu ne žele gledati isti scenarij u novoj sezoni.

Poznat je Maglaj kao grad rukometa, često na utakmicama dvorana bude ispunjena do posljednjeg mjesta, tako da Smajlagić sigurno ispred sebe jako zahtjevan izazov.

Iz RK Maglaj saradnju sa Smajlagićem potvrdili su na zvaničnim stranicama kluba.

Oglasi

"Obavještavamo sve naše prijatelje, simpatizere, navijače i sponzore kluba da je novi trener seniorske selekcije RK "Maglaj" za sezonu 2024/2025. Samir Smajlagić.

Samir je prije svega naš bivši igrač i jedan od onih koji su kroz razne aktivnosti i uloge bili uključeni u sve sfere djelovanja i rada Rukometnog kluba "Maglaj", te svojim dugogodišnjim angažmanom uveliko dao doprinos razvoju rukometa u Maglaju, a samim time i našeg kluba.

Svoju ulogu trenera najviše je gradio kroz mlađe selekcije i Školu rukometa, gdje kao koordinator već godinama unazad ostvaruje odlične rezultate. Ove godine sa selekcijama 2007. i mlađi osvojio je drugo mjesto na državnom takmičenju, čime nastavlja kontinuitet uspješnog rada.

U više navrata, kada je bilo teško, Samir Smajlagić je preuzimao ulogu glavnog trenera seniorske selekcije i u tim momentima ostvarivao zapažene rezultate.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Samire, želimo ti puno sreće u budućem radu, a naša podrška će biti maksimalna u svakom pogledu", stoji u saopštenju RK Maglaj.

📢 ZVANIČNO📢 🔵SAMIR SMAJLAGIĆ - novi trener RK "Maglaj" Obavještavamo sve naše prijatelje, simpatizere, navijače i...

Posted by Rukometni Klub Maglaj on Friday, June 28, 2024

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi