Sloboda sigurna protiv Maglaja
FOTO: RK Sloboda/facebook

Premijer liga BiH za rukometaše

Sloboda sigurna protiv Maglaja

H. Zilić

U tuzlanskom Mejdanu odigrana je posljednja utakmica 17. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj je Sloboda dočekala ekipu Maglaja.

Tuzlaci su bili favoriti u ovom meču protiv Maglaja, to su na kraju i opravdali u vrlo efikasnom susretu.

Maglaj je dobro igrao prvo poluvrijeme nisu dozvoljavali Slobodi da se puno odlijepi, a na poluvremenu je rezultat glasio 20:17 za Slobodu.

U nastavku su domaći rukometaši pojačali ritam igre dovoljno da uduplaju prednost. Koristili su greške gostiju, igrali su vlro smireno i u odbrani i napadu do konačnih 37:30.

Slobodu je bila raznovrsna u napadu, a po šest pogodaka su postigli Muharem Milkunić, Aleksandar Kurteš i Renato Čajić, po četiri gola su dodali Mario Pavlak i Mirko Mišetić.

Oglasi

U redovima Maglaja prvo ime je bio Edo Mehinagić sa sjajnih 12 golova, šest pogodaka je dodao Damir Kadrić.

Sloboda je sada na četvrtoj poziciji sa 19 bodova, tri manje od Gračanice i Borca, odnosno sedam manje od lidera Izviđača i u dobroj su poziciji kada je u pitanju borba za evropska takmičenja.

Maglaj je na desetoj poziciji sa 12 bodova, bod više do Goražda koji je prvi u opasnoj zoni i do kraja sezone Maglajlije očekuje grčevita borba za opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Premijer liga Bosne i Hercegovine za rukoemtaše, 17. kolo:

RK Sloboda - RK Maglaj (20:17) 37:30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi