RK Sloboda u nedjelju igra historijsku utakmicu

Protivnik je Krka

RK Sloboda u nedjelju igra historijsku utakmicu

Esmer Oštraković

U nedjelju će rukometaši Slobode iz Tuzle igrati historijsku utakmicu u okviru osmine finala EHF Evropskog kupa, a protivnik je ekipa Krke.

Tuzlaci su u prošlom kolu ovog takmičenja eliminisali turski Sport Toto i sada je pred njima historijska utakmica.

Ogroman iskorak za tuzlanski sport bio bi plasman u četvrtfinale ovog takmičenja.

Sigurno je da Tuzlaci očekuju mnogo, igrači su spremni da daju sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za pobjedu u Mejdanu ostaje da vidimo.

Zanimljivo je da za Krku igra i novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Majstorović.

Ove sezone Krka ne igra baš tako dobro, ali i to je dovoljno za trenutno peto mjesto u Sloveniji.

Nakon 14 odigranih utakmica Krka ima 17 osvojenih bodova, a to je čak devet manje od lidera Trimo Trebnja.

Ipak samo bod im bježi ta četvrta pozicija na kojoj je Jeruzalem, a šest bodova je udaljena ekipa Celja koja je na trećem mjestu.

Nema sumnje da je pred Tuzlacima teška utakmica, ali svi u Slobodi se nadaju da uz veliku podršku mogu ispisati historiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi