RK Sloboda košarkaškom razlikom deklasirala Sanu 7
Tuzlaci su se poigrali sa Sanjanima

Sjajan nastavak prvoligaške sezone za Tuzlake

RK Sloboda košarkaškom razlikom deklasirala Sanu 7

E. Dindić, foto: E. Dindić

U 13. kolu Prve lige FBiH - Sjever Sloboda je pobijedila Sanu 7 rezultatom 50:21 (26:07).

Rukometaši Slobode ubjedljivim trijumfom nad Sanom 7 započeli su drugi dio sezone u Prvoj ligi BiH - Sjever. Već od prvog napada Tuzlaci su pokazali da će u ovoj utakmici bti apsolutni favoriti. Nakon par trenutaka neizvjesnosti u kojima je Sana 7 imala zaostatak 4:3, vrlo brzo Crveno - crni su pobjegli na 18:5 što je nagovijstilo rezultatsku katastrofu za goste.

Na poluvremenu Sloboda je vodila 26:7, a u drugm dijelu meča trener domaćina Mirza Bulić dao je priliku i mlađim rukometašima. Na kraju su se svi u redovima tuzlanskog sastava upisali u listu strijelaca.

Najefikasniji u redovima Slobode bili su Admir Kišić i Enes Skopljak sa po sedam i Davor Kadić sa šest pogodaka. Zdravko Čajić je upisao 11 odbrana. Kod Sane 7 Rifat Musić je postigao sedam golova, a golman Mehrudin Šljivar je upisao osam odbrana.

RK Sloboda - RK Sana 7 50:21 (26:7)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Čajić 11 odbrana, Ilić 3, Omeragić 2, Denjo 2, Memić 1, Skopljak 7, Omerović osam odbrana, Torlaković 5, Hajdarević 4, Hamzabegović 2, Hamzić 2, Jusufović 2, Kišić 7, Suhonjić 3, Jusić 4, Kadić 6. Trener: Mirza Bulić.

Sana 7: S. Dugonjić pet odbrana, Ibričić 1, Talić 3, R. Musić 7, Handanović, Hodžić 1, H. Dugonjić 1, Huzejrović 1, Blagojević 3, Šljivar osam odbrana, Makić 3, E. Musić 1. Trener: Senad Malčinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi