Sloboda gostuje u Novom Mestu: Tuzlaci vjeruju u preokret protiv Krke
FOTO: RK Sloboda

Osmina finala EHF Euroepan Cupa

Sloboda gostuje u Novom Mestu: Tuzlaci vjeruju u preokret protiv Krke

Haris Zilić

Rukometaši Slobode za vikend igraju revanš meč osmine finala EHF European Cupa. Protivnik je ekipa Krke iz Novog Mesta koja je u prvoj utakmici u tuzlanskom Mejdanu slavila rezultatom 19:15.

U Tuzli je viđena jedna borbena utakmica, oba tima su bila sjajna u odbrani, ali Slovenci su imali više "tečnosti" i koncetracije u napadu.

Istina, Krka nosi finu prednost na revanš, ali daleko je od gotovog.

Nema sumnje da će rukometaši Slobode dati sve od sebe da nadoknade četiri gola zaostatka.

I u tuzlanskom timu su svjesni da će biti teško, ali također su svjesni da ih očekuje još 60 minuta borbe i ne idu sa bijelom zastavom u Novo Mesto.

Crveno-crni se sada nadaju da će uspjeti dostići razliku od četiri gola i preokrenuti rezultat u svoju korist, kako bi osigurali plasman u četvrtinu finala evropskog takmičenja.

Oglasi

"Ekipa Krke pokazala je u prvoj utakmici da je bila bolja od nas, međutim imamo uzvrat. Ovo nije nedostižna razlika, četiri gola razlike se stiže za dva minuta ukoliko budemo imali dobar dan i ukoliko naš golman bude imao dobar dan.

Sve je moguće ukoliko nastavimo ovako igrati odbranu, a napad ćemo morati poboljšati", kazao je šef Stručnog štaba Mirko Mikić.

"Izgubili smo u prvoj utakmici osmine finala Evropskog kupa. Momci su se borili, no moramo čestitati ekipi Krke na fer i korektnoj igri i njihovom zalaganju. Ostaje nam ta uzvratna utakmica u Novom Mestu, gdje nemamo šta izgubiti i idemo po pobjedu", kazao je mladi rukometaš Slobode Muharem Milkunić, koji je u prvoj utakmici protiv Krke pružio odličnu partiju.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 18. februara, od 17 sati u Sportskoj dvorani Marof.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi