RK Sloboda slavio i u revanšu nad RK Iskra i plasirao se u polufinale

Kup BiH, četvrtfinale

RK Sloboda slavio i u revanšu nad RK Iskra i plasirao se u polufinale

S. Grebović

Rukometaši Slobode plasirali su se u polufinale Kupa BiH nakon što su večeras i u uzvratnom susretu slavili trijumf nad Iskrom.

Podsjetimo, Tuzlaci su prije sedam dana u Bugojnu pobijedili domaćine 27:23, te su sa četiri gola prednosti u Malom Mejdanu dočekali protivnike.

Ovoga puta izabranici Davora Kadića Iskru su porazili rezultatom 35:27.

Već u prvom poluvremenu Tuzlaci bježe na 10:7, a zatim i na 14:8. Bio je to period apsolutne dominacije Crveno – crnih i već tada bilo je jasno da Iskri treba čudo pa da anulira zaostatak. U tom periodu istakao se i golman Tuzlaka Milenko Jelić koji je upisao osam odbrana.

Nastavak susreta donosi sigurnu igru domaćina, pa su rukometaši Slobode vrlo brzo stigli do prednosti 21:14. Do kraja susreta Sloboda je igrala sigurno, ne dozvolivši Bugojancima da joj se približe. Štaviše, prednost su i povećali na konačnih 35:27.

U redovima domaćina najefikasniji su bili Harun Đulić sa devet, te Emir Suhonjić sa šest postignutih golova.

Najviše golova za Iskru postigli su Semir Zvekić (7) i Mihailo Stošljević (5).

SLOBODA: Ilić 2, Talevski 4, Denjo, Skopljak 1, Djana 2, Suhonjić 6, Omerović, Đulić 9, Mehić, Torlaković 3, Memić 1, Omeragić 2, Kajumov 3, Pedić, Abdurahmanović 2, Jelić. Trener: Davor Kadić.

ISKRA: Agić, Seferović, Bostan 3, Popaja 4, Šupić, Zukić 1, Stošljević 5, Zvekić 7, Bečejac 4, Omerović 2, Matošević 1, Beširević, Ljubunčić. Trener: Ekrem Jaganjac.

Top Komentari

Haresolina
Lijepa i očekivana pobjeda. Đulić odigrao vrhunski efikasno, a golman Omerović imao briljantne odbrane
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi