RK Sloboda Solana dogovorila šest pripremnih utakmica, prva utakmica 13. januara protiv Spačve
Ekipa Slobode želi izboriti povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Kako bi što spremniji dočekali početak drugog dijela sezone, dogovoreno je šest veoma jakih pripremnih utakmica.

Žele povratak u Premijer ligu BiH

RK Sloboda Solana dogovorila šest pripremnih utakmica, prva utakmica 13. januara protiv Spačve

E. Oštraković

Rukometaši Slobode nalaze sa u trenažnom procesu kako bi što spremniji dočekali nastavak takmičenja u Prvoj ligi FBiH- grupa sjever.

U sklopu priprema Tuzlaci će odigrati šest prijateljskih utakmica. Dogovorene su utakmice sa dosta jakim protivnicima u cilju uigravanja ekipe ali i zbog toga što je Slobodin primarni cilj povratak u Premijer ligu BiH.

Tako će prvi test za ekipu Slobode biti 16. januara u Tuzli sa hrvatskim prvoligašem Spačvom iz Vinkovaca, a tri dana poslije te utakmice Tuzlaci će odigrati utakmicu u gostima protiv ekipe Borca iz Banja Luke.

Nakon ta dva susreta u Mejdanu će 23. januara gostovati ekipa Vogošće, a 26. januara, također u Mejdanu, gostovati će ekipa Osijeka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Posljednje dvije pripremne utakmice zakazane su za početak februara, protivnik će u obje utakmice biti lider Prve lige RS, ekipa Drine iz Zvornika.

Za sada su sa spiska, Mirze Bulića otpali Benjamin Hrustić, Redžo Kahrić i Danijel Sabljić, a ekipi je priključeno nekoliko mladih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi