RK Sloga GV u derbiju bolji od RK Gračanica, RK Bosna Visoko razbio RK Konjuh

Rukometna Premijer liga BiH

RK Sloga GV u derbiju bolji od RK Gračanica, RK Bosna Visoko razbio RK Konjuh

E. Oštraković

Proteklog vikenda odigrane su utakmice četvrtog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Odigrano je šest utakmica, dok zbog nastupa u Challenge Cupu svoje utakmice nisu odigrali RK Sloga Doboj, RK Leotar, RK Vogošća i RK Borac.

U derbiju kola RK Gračanica je doživjela prvi poraz i to na jako teškom gostovanju u Gornjem Vakufu kod Sloge. Nakon ovog poraza Gračanlije su ostale prve na tabeli, ali sa utakmicom više od Borca koji vreba prvo mjesto. Sa druge strane Sloga je nakon velike pobjede izbila na sjajno treće mjesto.

Bosna Visoko je na domaćem terenu ugostila Konjuh, te su ostvarili ubjedljivu pobjedu od osam razlike. Bilo je 34:26, a Bosna je sada četvrta na tabeli, sa utakmicom manje. Konjuh se nakon ovog poraza nalazi na 13. mjestu na tabeli.

Sloboda je na svom terenu u Tuzli dočekala Drinu, te su upisali sigurnu pobjedu i tako došli na osmo mjesto na tabeli, dok je Drina zakucana na posljednjem mjestu bez bodova.

Aktuelni prvak, ekipa Izviđača, ostvarila je pobjedu na svom terenu protiv Goražda i tako došla na peto mejsto, dok je Goražde sada na četrnaestoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Uprkos lavovskoj borbi u Brčkom ekipa Iskre nije uspjela da dođe do bodova protiv Lokomotive, te se nalaze na 12. mjestu, dok je Lokomotiva nakon ove pobjede na sedmoj poziciji.

Slavija je kod kuće dočekala uvijek nezgodnu ekipu Maglaja, ali su uspjeli da ostvare pobjedu od dva razlike, a bilo je 27:25. Slavija je sada šesta na tabeli, dok je Maglaj na desetoj poziciji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi