Begović karijeru nastavlja u Hrvatskoj
FOTO: RK Velež

Sada već bivši član RK Velež

Begović karijeru nastavlja u Hrvatskoj

Haris Zilić

Zanimljiv transfer nam stiže iz bh. rukometa. Iz Prve lige FBiH u Premier ligu Hrvatske, a to je uspjelo sada već bivšem rukometašu Veleža, Huseinu Begoviću.

Begović će nakon sjanih nastupa u dresu Rođenih karijeru nastaviti u komšiluku.

Novi klub za Begović RK Metković koji se trenutno nalazi u sredini tabele hrvatskog prvenstva, a iza sebe imaju bogatu rukometnu tradiciju.

Svakako da je ovaj transfer znak da se i u RK Velež u posljednje vrijeme radi odlično posebno sa mlađim igračima.

"Husein Begović napustit će redove Veleža u zimskom prelaznom roku. Pivot "Rođenih" već duže vrijeme privlači interes klubova, a najkonkretniji je bio hrvatski premijerligaš Metković.

Nakon što je proveo proteklih sedam dana u ovom klubu, Begović će u narednim danima potpisati ugovor sa RK Metković Mehanikom do kraja aktuelne sezone.

Oglasi

Husein Begović (24) je ponikao u u Veležu, gdje je prošao sve omladinske selekcije i već nekoliko sezona je član seniorske ekipe. Sigurno je da će mnogo nedostajati u igri "Rođenih" u narednom periodu.

Također, njegov prelazak u sedmoplasiranu ekipu Premier lige Hrvatske je veliko priznanje za stručni rad u klubu ali i samog igrača i putokaz da se iz redova Veleža može ostvariti transfer u mnogo jače lige u regionu.

Zanimljivo iz redova Veleža su tako, za samo nekoliko mjeseci, dva rukometaša ostvarila prelaske u veći rang takmičenja. Prvo je Keyn Zlatić (20), koji je u naše redove došao iz Radničkog iz Goražda gdje je prošao kompletnu omladinsku školu, a u prošloj sezoni doživio potpunu afirmaciju na seniorskom nivou u dresu Veleža, ljetos je otišao u novog BiH premijerligaša Hercegovinu iz Nevesinja.

Ipak, još veći transfer je ovaj Huseina Begovića, koji je prošao sve selekcije našeg kluba i prelazi u redove Metkovića. Također, to je i prvi transfer jednog igrača direktno iz Veleža u redove nekog profesionalnog kluba u inostranstvu", stoji u saopštenju RK Velež.

HUSEIN BEGOVIĆ PRELAZI U REDOVE U METKOVIĆ MEHANIKE Husein Begović napustit će redove Veleža u zimskom prelaznom roku....

Posted by RK Velež Mostar on Tuesday, January 17, 2023

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi