RK Velež i Amer Denjo dogovorili saradnju
FOTO: E. Dindić

Iskusni rukometaš se vraća u mostarski klub

RK Velež i Amer Denjo dogovorili saradnju

Haris Zilić

RK Velež Mostar također je aktivan ove zime kada su u pitanju transferi.

Mostarski klub je potvrdio da ja Amer Denjo ponovo član Rođenih.

"RK Velež i Amer Denjo dogovorili su saradnju za naredni period. Veliko je to pojačanje za naš klub, jer je riječ o iskusnom igraču, koji igra na poziciji srednjeg beka.

Amer Denjo (34) je dijete Veleža, za koga je zaigrao i u seniorskoj konkurenciji. Rukometna karijera odvela ga je kasnije van rodnog grada. U svojoj karijeri nastupao je za Igman Ilidža, Kakanj, Slobodu iz Tuzle, Bosnu iz Sarajeva, Vogošću, dok je jedno vrijeme igrao i u Turskoj gdje je bio član Myk Ankare. Iza sebe ima niz sezona u Premier ligi, a u naš Klub dolazi iz Vogošće, trenutno trećeplasirane ekipe Premier lige BiH.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U narednom periodu će se riješiti administracija i potpis ugovora.

Izvjesno je da povratak Amera Denje u svoj matični klub, sredinu u kojoj je ponikao i rodni grad predstavlja veliko pojačanje za Velež i nastavak je trenda jačanja kluba", stoji u saopštenju RK Velež.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi