Nastavlja se ludilo u bh. rukometu: Registrovali igrače, a nisu završili boravišne dozvole

Sve je moguće kada je u pitanju RSBiH

Nastavlja se ludilo u bh. rukometu: Registrovali igrače, a nisu završili boravišne dozvole

Haris Zilić

Bh. rukomet nas je navikao na razne situacije, a nije moglo bez manjeg skandala i u finišu sezone.

Naime, služba za strance vrši provjere u bh. rukometu jer veliki broj igrača igraju u klubovima iako nemaju pravo boravka u Bosni i Hercegovini.

Kako je moguće da su klubovi registrirali igrače koji nemaju boravišnu dozvolu?

Na pomenuto pitanje teško ćemo odbiti odgovor, kao i za većinu stvari u bh. rukometu, a registraciona komisija RSBiH bez problema je izvršila registraciju igrača iz drugih zemalja ne obazirujući se na boravišne dozvole.

To su klubovi osjetili sinoć na utakmicama 23. kola Premijer lige BiH kada je većina morala nastupati bez igrača koje su doveli kao pojačanja ove zime, ali sada je nastao "problem" koji je trebao biti vidljiv na samom startu i krneuti sa procedurom rješavanja, ali rukomet u Bosni i Hercegovini ne bi bio rukomet bez nekog "cirkusa".

Interesantno je i to da se neko u državi sjetio da kontrolu izvrši nakon 22. odigrana kola, a još interesantnije je to da još uvijek nema reakcije iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, a pitanje je da li će i biti neki komentar da se javnost upozna sa cijelom situacijom.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

I kubovi također imaju dio krivice, jer transfer politika u svakom sportu pa tako i rukometu zahtjeva da se pripremi svaki neopohodan papir prije same registracije igrača. Čini se da su boravišne dozvole "zaboravili".

Jedno je sigurno, do kraja prvenstva nas očekuje još mnogo toga u bh. rukometu, posebno u Premijer ligi Bosne i Hercegovine gdje će biti grčevita borba za opstanak.

Top Komentari

Gari Garinča
Nisu zaboravili samo boravišne dozvole, igraci stranci nisu imali ni radne dozvole u F BiH i RS-u. Kad tome dodate činjenicu da je Rukometni savez BiH igrace registrirao i bez ugovora između kluba i igrača, dobijete kompletnu sliku o Komisiji za registraciju koja je protupravno registrirala sve ove igrače. Da se ovo desilo u nogometu klubovi bi bili žestoko kažnjeni ali kako se radi o rukometu tu je sve moguće da svi prođu bez kazne. Da stvar bude još gora neki od klubova "muljatora" se žale da su oštećeni i da im je neko smjestio.
1 0
user1622267171
Sjetit se treba samo prošle sezona kada igrač Iskre presjedi na tribinama "prvo" poluvrijeme, a onda odjednom ima "ispravnu" registraciju i u drugom poluvremenu zabija 8 il 9 gotova. Da nije zalosno bilo bi smjesno... Koliko samo klubovi potrose za opstanak, il titulu u koliko je gusto, postaje smjesno. Sportski pozdrav
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije