Bh. reprezentativci u sjajnoj atmosferi odradili trening u Mariboru
FOTO: RSBiH

Sutra duel protiv Slovenije

Bh. reprezentativci u sjajnoj atmosferi odradili trening u Mariboru

H. Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otvara novi ciklus kvalifikacija.

Zmajevi sutra (četvrtak 13.10.2022.) u 20 sati u Mariboru u dvorani Tabor igraju duel prvog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine protiv domaće selekcije Slovenije.

Slovenci su favoriti u ovom duelu, naša reprezentacije u novi ciklus ulazi sa podmlađenim sastavom i novim selektorom Irfanom Smajlagićem.

Upravo je selektor Smajlagić izjavio da će fokus biti na mladim igračima, da je pred Bosnom i Hercegovinom proces stvaranja jedne nove reprezentacije i da svi moramo biti strpljivi.

Naravno, ako se ukaže šansa za dobar rezultat gledat ćemo da i to iskoristimo.

Zmajevi su doputovali u Sloveniju, a odradili su i posljednji trening pred sutrašnji duel.

Oglasi

Atmosfera u timu je odlična, svi momci koji su tu svjesni su da je pred njima jedna nova faza bh. rukometa i dat će maksimum na terenu da opravdaju očekivanja.

Naši momci odradili su posljednji trening pred sutrašnji meč protiv Slovenije! U našem timu vlada odlična atmosfera i...

Posted by Rukometni savez BiH on Wednesday, October 12, 2022

Nakon Slovenije naše momke u nedjelju 16. oktobra u Sarajevu u dvorani "Mirza Delibašić" od 20 sati očekuje utakmica drugog kola kvalifikacija protiv Crne Gore čime ćemo zatvoriti ovaj oktobarski prozor kvalifikacija.

Pored Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore u našoj grupi se nalazi još i selekcija Kosova.

Plasman na Evropsako prvenstvo osigurat će dvije prvopalsirane reprezentacije iz svake grupe te tri najbolje trećeplasirane selekcije. Domaćin Evropskog prvenstva 2024. godine je Njemačka.

Top Komentari

SarajFK
''SJAJNA ATMOSFERA'' znaci sprdnja i zajebbancija. Mi smo jedina reprezentacija gdje je na treninzima uvijek ''sjajna atmosfera'' i zbog toga i jesmo rupa za nabijanje u svim sportovima. Dok drugi liju znoj i krv na treninzima, nasi se zaebaju i cugaju. Sve to treba polomiti ili dovesti normalne strucnjake sa strane koji ce ovu gamad znati ukrotiti. Isto je i sa nasim klubovima.
1 2
SarajFK
@bahlje Atmosfera na treninzima MORA biti napeta sa puno borbe, jakih startova i bez stednje. NIKAKO NE SMIJE BITI SJAJNA I OPUSTENA!! Samo tako se mogu napraviti dobri rezultati.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi