Bh. klubovi saznali protivnike u drugom kolu EHF European Cupa
FOTO: E. Dindić

Žrijeb održan u Beču

Bh. klubovi saznali protivnike u drugom kolu EHF European Cupa

H. Zilić

Bh. rukometni klubovi saznali su protivnike u drugom kolu EHF European Cupa.

Žrijeb je održan danas u Beču.

Tuzlanska Sloboda u prvom meču 29.10.2022. godinegostuje kod grčkog Olimpiyacosa, dok će banjalučki Borac u goste slovenačkoj ekipi Riko Ribnica.

Tuzlaci su prošli najgore jer je Olympiacos veliki favorit da osvoji ovogodišnje takmičenje, a njihove redove pojačao je i bh. reprezentativac Elmir Građan.

U slučaju da prođu austrijski HC Linz AG, rukometaši Izviđača bi bili gosti slovačkoj ekipi MSK Povazska Bystrica.

Ukoliko rukometaši Gračanice za vikend budu bolji od KH Kastrioti sa Kosova, za narednog protivnika dobili bi HC Baki iz Azerbejdžana. Prva utakmica igrala bi se u Gračanici.

Možemo reći da su naši klubovi imali polovičan učinak kada je u pitanju sreća.

Ovome dodajmo da Gračanica i Izviđač u vikendu ispred nas igraju i mečeve prvog kola.

Nadamo se da će naši klubovi što dalje dogurati u Evropi, kako bi popravili nacionalni koeficijent koji nam je posljednjih sezona drastično pao.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti