Bosna i Hercegovina će uskoro dobiti još jednu modernu dvoranu

Radovi se privode kraju

Bosna i Hercegovina će uskoro dobiti još jednu modernu dvoranu

Haris Zilić

U Bosni i Hercegovini ćemo uskoro dobiti još jednu sjajnu sportsku dvoranu.

Radovi se privode kraju u dvorani "Bazen" u Gračanici.

Ova dvorana bit će dom sportskih klubova iz Gračanice, a pored postojeće dvorane "Luke", nova dvorana će služiti još većem razvoj usporta na ovom području Bosne i Hercegovine.

Kapacitet gledališta je 1.200 sjedećih mjesta, a u slučaju korištenja teleskopa 2.300 gledalaca.

"Radovi na Sportskoj dvorani Bazen u Gračanici ulaze u završnu fazu.

Gračanica uskoro dobija novi multifunkcionalni sportski objekat. Kapacitet gledališta je 1.200 sjedećih mjesta, a u slučaju korištenja teleskopa 2.300 gledalaca.

Dvorana ima dva terena i konačno će učenici gračaničke Gimnazije i Mješovite srednje škole imati izvanredne uslove za tjelesno vaspitanje, a velike benefite dobijaju i dvoranski sportski klubovi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Pored postojeće Sportske dvorane Luke (kapacitet 725 sjedećih mjesta) i školskih sala ovo će biti kapitalni resurs za gračanički dvoranski sport", stoji u saopštenju RK Gračanica koji je jedan od najpoznatijih sportskih kolektiva na području TK-a.

🟡 Gračanica, 08.07.2022.g. 🔵 Radovi na Sportskoj dvorani Bazen u Gračanici ulaze u završnu fazu. Gračanica uskoro...

Posted by RK Gračanica on Friday, July 8, 2022

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi